Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ντροπολογία και Άγιος ο Θεός


Αποτέλεσμα εικόνας για ντροπολογιεςΟύτε μία ούτε δύο αλλά 70 (!) τροπολογίες κατατέθηκαν στη Βουλή την τελευταία (εργάσιμη γι' αυτήν) εβδομάδα του 2016. 
Μια θύελλα ρουσφετιών υπέρ «ημετέρων», αγροτών αλλά και «βλαχοδημάρχων» (όπως τους είχε χαρακτηρίσει παλιότερα ο Αλέξης Τσίπρας)- κάποια μάλιστα εκ των οποίων είχαν καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν...
ακόμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση. 
Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θριαμβολόγησε τονίζοντας πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία, τον Δεκέμβριο του 2014 είχε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, καταθέσει 102 τροπολογίες.
102-70 λοιπόν. Σαν αγώνας μπάσκετ. 
Έλα όμως που τα επίσημα στοιχεία της Βουλής διαψεύδουν τον υπουργό κάνοντας λόγο για μόλις 16 τροπολογίες τον τελευταίο μήνα των «σαμαροβενιζέλων»…
Μέχρι εδώ, τίποτα το παράξενο. Πιστεύω πως και ο πιο αφελής έχει καταλάβει πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν διαφέρει από το «Παλιό» που στηλίτευε αλλά το εκπροσωπεί στην χειρότερη μορφή του. Θα σταθώ όμως σε μία τροπολογία η οποία χαρακτηρίζει συνολικά το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία 884/112 παρέχεται ένας καταιγισμός φορολογικών προνομίων για τις Μονές του Αγίου Όρους οι οποίες απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταθέτουν στο κράτος τον ετήσιο απολογισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας και από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων και ακινήτων ενώ εξασφαλίζουν και το ακατάσχετο της κρατικής χορηγίας που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια.
Η εν λόγω τροπολογία –η οποία, αξίζει να σημειωθεί αναιρεί παλιότερη διάταξη της κυβέρνησης Σαμαρά- αποτελεί πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από την λαίλαπα της αθεΐας και ανακάλυψε το Φως το Αληθινό. Το πρόβλημα όμως είναι πως η τροπολογία αυτή ψηφίστηκε από όλα τα λεγόμενα φιλοευρωπαϊκά κόμματα με μοναδική εξαίρεση το Ποτάμι που είχε αποχωρήσει. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και το παντελώς άθεο ΚΚΕ απέφυγε να την καταψηφίσει, ψηφίζοντας "παρών".
Μιλάμε για απώλεια ενός τεράστιου χρηματικού ποσού για το κράτος. Για χρήματα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τις αδύναμες οικονομικά ομάδες, όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. 
Δε βαριέσαι όμως. Γι αυτό υπάρχουν τα συσσίτια. Και προφανώς η φράση «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» που αποδίδεται στον Ιησού Χριστό αποτελεί για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ένα εξωφρενικό hoax.

Του Θανάση Χειμωνά
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: