Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας απελπισμένος προχωρά σε... διάγγελμα!

Σε διάγγελμα που φουντώνει τα σενάρια για εκλογές και πάντως φανερώνει την αγωνία της κυβέρνησης να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά το απογοητευτικό Eurogroup της Δευτέρας, αναμένεται να προχωρήσει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας... αναμένεται να εξαγγείλει μπόνους στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, πιθανόν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα.
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα βασίζονται στην υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, καθώς δημιουργήθηκε από την υπεραπόδοση των φόρων ένας «κουμπαράς», μέρος του οποίου μπορεί, εκ των συμβάσεων με τους δανειστές, να διανείμει σε κοινωνικά μέτρα ανακούφισης των αδύναμων, η κυβέρνηση.
Το ακριβές ποσό είναι απροσδιόριστο ακόμη, ωστόσο, επειδή δεν μεταφέρεται σε χρήση επόμενης χρονιάς, η κυβέρνηση οφείλει να το διανείμει εντός της τρέχουσας χρονιάς.
Με δεδομένο όμως ότι έχει βαρύνει το κλίμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και αρχίζει και πάλι να δημιουργείται η αίσθηση της αστάθειας και του αδιεξόδου, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: