Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΔΝΤ: Ανεπαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος - Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία

Φωτογραφία: AP/ Jose Luis MaganaΗ πρώτη αντίδραση του ΔΝΤ μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup δείχνει πως το Ταμείο μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με την ευρωζώνη.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ χαρακτήρισε ως ανεπαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης...
τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. 
Ο ίδιος αξιωματούχος άφησε και αιχμές για την απαίτηση των Ευρωπαίων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για το 2018, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
«Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία», ανέφερε ο αξιωματούχος του Ταμείου σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται ελάφρυνση από τους εταίρους.
Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο αξιωματούχος παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το Ταμείο μπορεί να «ζήσει» με τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, αλλά επέμεινε ότι το ιδανικό θα ήταν να κατέβει αυτός ο στόχος στο 1,5%.
Μάλιστα, τόνισε ό,τι όσο περισσότερα είναι τα χρόνια για τα οποία οι Ευρωπαίοι ζητούν υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο λιγότερο αξιόπιστος γίνεται αυτός ο στόχος.  
Η ίδια πηγή, αναφέρει το Bloomberg, ανέφερε ακόμη ότι αδίκως κατηγορείται το ΔΝΤ ότι πιέζει για περαιτέρω λιτότητα, τη στιγμή που άλλοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: