Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ελλάδα: Ο παράδεισος των κακοποιών

Αποτέλεσμα εικόνας για κακοποιος

Αν μπορούσε κάποιος να ακούσει τις συζητήσεις που γίνονται καθημερινά στα σπίτια, στα καφενεία, στις συγκεντρώσεις και οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι και συζητούν, το συμπέρασμα που θα έβγαζε για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο και ίσως όχι αναμενόμενο.

Φυσικά, όλοι ανησυχούμε για την οικονομική κατάσταση, για το αν αύριο θα έχουμε δουλειά ή αν θα εισπράξουμε την σύνταξη μας, ή αν η χώρα θα...
χρεοκοπήσει και όλα τα συναφή.
Ταυτόχρονα, όμως, θα διαπιστώσει ότι, πέραν των οικονομικών προβλημάτων, φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τους ανθρώπους  όλων των κοινωνικών  στρωμάτων και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 
Το αίσθημα της ανησυχίας των Ελλήνων πολιτών για την ασφάλεια της ζωής τους και της περιουσίας τους είναι έντονο και διάχυτο. 
Οι Έλληνες αισθάνονται ότι απειλούνται από κακοποιούς μέσα στην ίδια τους την χώρα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Στα καθημερινά νέα  θα  δούμε ή θα ακούσουμε για κλοπές στις γειτονιές, στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία,  για επιθέσεις σε σπίτια,   σε περίπτερα και σε μαγαζιά, για βιασμούς, εκβιασμούς και εμπρησμούς, για συμμορίες  εμπόρων ναρκωτικών, για λαθρέμπορους και πολλά άλλα ών ουκ έστι αριθμός. Ακόμη, υπάρχουν συνοικίες, στις οποίες μόλις νυχτώσει, οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν.  
Το ερώτημα που λογικά προκύπτει είναι
ποιος προστατεύει τους Έλληνες πολίτες; 
Η λογική απάντηση είναι: η αστυνομία. 
Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς γιατί η αστυνομία δεν κάνει την δουλειά της; 
Εδώ υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις. 
Μία απάντηση μπορεί να είναι ότι οι κακοποιοί είναι τόσοι πολλοί που η δύναμη της αστυνομίας δεν επαρκεί για να κάνει την δουλειά της σωστά. 
Μια άλλη απάντηση είναι ότι οι αστυνομικοί φυλάνε τους πολιτικούς, νυν, πρώην και τέως, και δεν περισσεύουν για περιπολίες, ελέγχους κτλ. 
Επίσης, μπορεί οι ποινές που επιβάλλονται στους κακοποιούς να είναι τόσο ελαφριές ώστε όχι μόνο σύντομα να βρίσκονται πάλι σε δράση, αλλά και να αποθρασύνονται αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο της σύλληψής τους.  
Υπάρχει και μία ακόμη απάντηση που νομίζω ότι είναι  πιο κοντά στην εξήγηση του φαινομένου, ότι δηλαδή οι ερασιτέχνες πολιτικοί προϊστάμενοι  της Αστυνομίας δεν αφήνουν τους επαγγελματίες αστυνομικούς να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτοί νομίζουν. 
Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις που δεν εύκολο να τις κατανοήσει ο απλός πολίτης. Αυτό που γνωρίζει όμως είναι ότι η Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση.

Καταλαβαίνω ότι σε τέτοιες πολύπλοκες καταστάσεις δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Όμως, η χώρα έχει γίνει ο παράδεισος των κακοποιών. Εγκληματίες, κακοποιοί και παράνομοι κάθε προέλευσης και κάθε χρώματος κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων και παρανομούν ανενόχλητοι. Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Οι Έλληνες πολίτες φοβούνται ακόμη και όταν είναι μέσα στο σπίτι τους.

 Είναι κοινό το αίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των απλών και ανίσχυρων πολιτών, ότι η χώρα χρειάζεται σκληρούς αστυνομικούς, αυστηρούς δικαστές και περισσότερες φυλακές.

Θεόδωρος Π. Λιανός*

* Ο κ. Θεόδωρος Π. Λιανός είναι απλός Έλληνας πολίτης.   



Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/opinion/310008/ellada-o-paradeisos-ton-kakopoion#ixzz4UIKJkDCW

Δεν υπάρχουν σχόλια: