Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ! Εκλιπαρούν για εκεχειρία οι τζιχαντιστές – «Παράδοση ή θάνατος» λέει η κυβέρνηση

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο Χαλέπι. Πλέον η μαρτυρική πόλη της Συρίας μπορεί να απελευθερωθεί εξ΄ολοκλήρου από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές του ISIS και των παραφυάδων του, μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα Συριακά μέσα, ο Συριακός στρατός απελευθέρωσε ολόκληρη την παλιά πόλη του Χαλεπίου. Ο στρατός με την υποστήριξη των...
πολιτοφυλακών κατόρθωσε την Τετάρτη να εκδιώξει τους τρομοκράτες από το ιστορικό κέντρο του Χαλεπίου. Συγχρόνως οι τρομοκράτες τράπηκαν σε φυγή προς το νότο σύμφωνα με το  RIA Novosti, όπως μεταδίδει το dimpenews.
Εν τω μεταξύ τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού(FSA) που έχουν απομείνει αποκλεισμένοι σε έναν μικρό θύλακα στο νότιο Χαλέπι εκλιπαρούν για εκεχειρία για έλεος. Οι υποστηριζόμενοι από ορισμένες χώρες της Δύσης, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ισλαμιστές τρομοκράτες ικετεύουν για πενθήμερη εκεχειρία, την οποία όμως η κυβέρνηση αρνείται και τους ζητά να παραδοθούν, όπως μεταδίδει το tribune.
Οι τρομοκράτες, που τους αποκαλούν «μετριοπαθή αντιπολίτευση», θέλουν την πενθήμερη εκεχειρία μήπως και ανασυνταχθούν ή συμβεί κάποιο θαύμα. Ούτε θα σωθούν, ούτε κάποιο θαύμα θα συμβεί.
Κάτοικος της πόλης δήλωσε στο Reuters: «Ζούμε μια τραγωδία εδώ και πολύ καιρό, δεν έχω ξαναζήσει τέτοια πίεση στην πόλη. Δεν μπορείς να ηρεμήσεις ούτε για πέντε λεπτά, οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς».
Η κυβέρνηση ελέγχει, σύμφωνα με τις πιο τελευταίες πληροφορίες, το 85% του ανατολικού Χαλεπιού που κρατούσαν οι τζιχαντιστές μέχρι και πριν δέκα ημέρες.
Η Δαμασκός καλεί τους τρομοκράτες να παραδώσουν τα όπλα τους και τους εγγυάται ασφαλή αποχώρηση από το Χαλέπι. Οι φανατικοί μισθοφόροι της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αρνούνται.
aleppo

Τις τελευταίες ώρες ο στρατός ανέκτησε τις συνοικίες Bab al-Nayrab, al-Safsafah, Bab al-Hadid, Agyour, Karam al-Jabal και al-Farafirat αλλά ακόμη δεν ανέπτυξε σε αυτές δυνάμεις του περιμένοντας την άφιξη των ομάδων που θ΄αποναρκοθετήσουν τις περιοχές.
Αυτή την Τετάρτη ο στρατός έφθασε από άλλη κατεύθυνση στο κάστρο (από τα ΒΔ ) που ανεγέρθηκε επί ρωμανικής εποχής και που παρέμεινε στα χέρια του στρατού τα 5 χρόνια του πολέμου παρά τις αβυσαλέες επιθέσεις των τρομοκρατών.
15284051_1135910689857751_6293938093236620989_n

Δεν υπάρχουν σχόλια: