Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Όταν η τρόικα σπονσοράρει τον κ. Τσίπρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για τροικα τσιπρας
Αν οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει καλά τι έχει γίνει ακριβώς μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης για τις προσωρινές παροχές σε συνταξιούχους και νησιώτες, η απάντηση είναι απλή: 
Οι Έλληνες βρίσκονται μεταξύ δύο κυβερνήσεων: 
Η μία, εδώ, είναι ένας επιπόλαιος απατεώνας και 
η άλλη, έξω, είναι ένας ηλίθιος γραφειοκράτης. 
Και ο δεύτερος είναι ο καλύτερος διαφημιστής του πρώτου! ...

Λιανά: Η μεν ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει σε συνταξιούχους και νησιώτες ελάχιστα απ αυτά που τους έχει κλέψει και που πρόκειται να τους κλέψει σύντομα, για να κρατιέται στην εξουσία. Γιατί δεν έχει σκοπό να αποδράσει.
Οι Ευρωπαίοι δανειστές της χώρας, όμως, που υποτίθεται ότι είναι σοβαροί, τρομάρα τους (ντ Εσταίν και Κολ τους έχουν αποκαλέσει πολιτικούς νάνους, κατώτερους των περιστάσεων) παρουσίασαν εχτές μια εικόνα σκορποχωριού, αντάξιου ενός ΣΥΡΙΖΑ ή ενός ελληνικού κόμματος γενικότερα.
Και μόνο η διατήρηση της σύγχυσης από τα ελληνικά ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους έσπειρε στους πολίτες την εντύπωση ότι με μια φωνή εξαπέλυσαν ομοβροντία κατά της ελληνικής κυβέρνησης για τη 13η σύνταξη της εξαπάτησης. Καμιά σχέση με την πραγματικότητα!
Στην πραγματικότητα, οι Ευρωπαίοι δανειστές αντέδρασαν με μια σπασμωδικότητα, σπουδή και ανομοιομορφία που στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας Ένωσης. Όχι Ευρωπαϊκής. Ούτε Ένωσης Παντοπωλών. Συγκεκριμένα:
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ βγήκε πρώτος να δηλώσει, δια του εκπροσώπου του ότι «οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας. Είναι εκτός συμφωνίας. Μερικά κράτη μέλη συμφωνούν σ αυτό».
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης (ESM) M. Ρέγκλινγκ έσπευσε επίσης να δηλώσει μέσω …tweeter ότι «οι θεσμοί έχουν συμπεράνει πως οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνονται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες μας».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε άλλο μήκος κύματος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία, μόνον εάν όλοι οι συμμετέχοντες τηρούν τα συμφωνηθέντα. Γι’ αυτό ζητήσαμε από τους θεσμούς να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συνάδουν με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα βοήθειας».
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η εκτίμησή μας για τα μέτρα είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν έχει ολοκληρωθεί. Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ Τσίπρα».
Τέλος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- λέγε με Ντράγκι- άφησε να διαρρεύσει η έκπληξή της για τη σφοδρότητα, με την οποία αντέδρασαν όργανα της ΕΕ στις ελληνικές κινήσεις!
Κατόπιν όλων αυτών των αλλοπρόσαλλων αντιδράσεων ο εκπρόσωπος του Eurogroup ανακοίνωσε ότι «αφού δεν υπάρχει ομοφωνία για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αυτά αναβάλλονται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου» που οι… θεσμοί θα έχουν έτοιμη μια εκτενή αναφορά για τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση!
(Μ' αυτές τις ταχύτητες και τους πολυμηχανισμούς δικαιολογημένα οι Αμερικανοί βλέπουν το ευρώ σαν ένα θνησιγενή οργανισμό).
Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, δεν ήταν τυχαίο που η ελληνική κυβέρνηση δια του Μεγάρου Μαξίμου βγήκε χτες και δήλωσε ότι «δεν υπάρχει διαφωνία με τον κ Σόιμπλε. Κι εμείς περιμένουμε να τοποθετηθούν οι θεσμοί για να συζητηθεί και το θέμα του χρέους»!
Τους δουλεύει; Φυσικά!
Πρώτον γιατί δεν υπάρχει τρόπος να πάρει τα μέτρα πίσω. Κανείς δεν μπορεί να το επιβάλει. Αυτό το πολιτικό κόστος δεν αναλαμβάνεται.
Δεύτερον, γιατί με την αντίδρασή τους αυτή έχουν καταφέρει να τους γαμοσταυρίζουν και να συντάσσονται με τον κ Τσίπρα, θέλουν- δε θέλουν, οι πιο πολλοί Έλληνες, που ακόμα κι αν καταλαβαίνουν ότι οι παροχές είναι ψίχουλα εξαπάτησης δεν θα καταδίκαζαν ποτέ μια ενίσχυση σε ανθρώπους που υποφέρουν.
Τρίτον, γιατί αν οι Ευρωπαίοι επιβάλλουν οποιοδήποτε οικονομικό τιμωρητικό μέτρο θα έχουν δώσει στον κ Τσίπρα άλλο ένα άλλοθι να φωνάζει ότι τα μέτρα δεν τα βάζει αυτός, αλλά τα επιβάλλουν οι κακοί ξένοι «για να τιμωρήσουν τους Έλληνες και την κυβέρνηση που αντιστέκεται»! Από πειθήνιο όργανο που είναι θα φανεί και αντιστασιακός!
Τέταρτον, γιατί ο πρωθυπουργός ξέρει ότι το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που … επέβαλε το Eurogroup είναι μια τρύπα στο νερό!
Τα μέτρα είναι μια λογιστική απάτη που παίζει με τον απρόβλεπτο παράγοντα χρόνο και απλώς ετεροχρονίζουν σε βάθος 40ετίας ένα κεφάλαιο που δεν θα αποπληρωθεί ποτέ. Οι Έλληνες ούτε που θα καταλάβουν κάποια ωφέλεια. Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Αλλά οι ευρωπαίοι απειλούν τον κ Τσίπρα με το γκρέμισμα του χάρτινου πύργου που διαφημίζει ο ίδιος στους συμπατριώτες του.
Συμπέρασμα: Δεν υπάρχουν καλύτεροι σπόνσορες του κ Τσίπρα από τους δανειστές. Καταφέρνουν πάντα με τις κινήσεις τους να στρέφουν τον ελληνικό λαό με το μέρος του από αποτροπιασμό για τη στάση τους. Πρόκειται για διπλά ηλίθιους.
Πρώτα γιατί με την οικονομική Βαβέλ που ακολουθούν θα έχουν μέσα στον οργανισμό της Ευρώπης έναν ασταθή ασθενή, μόνιμη οικονομική απειλή και επιβάρυνση.
Μετά, γιατί με την αλλοπρόσαλλη πολιτική Βαβέλ θα σπρώχνουν την ήδη ανώριμη πολιτικά Ελλάδα σε ακραίες αντιευρωπαϊκές νοοτροπίες.
Ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται να κυβερνιέται από επικίνδυνους. Και μέσα και έξω από τη χώρα του. Είναι καιρός να σκεφτεί ότι ο μόνος που μπορεί να τον σώσει είναι ο εαυτός του. Αν σοβαρευτεί ώστε να πάψει να είναι και αυτός επικίνδυνος για τον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: