Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

«ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ»: Για στρατιωτικό νόμο πιέζουν υπουργοί την Μέρκελ μετά την επίθεση στο Βερολίνο

<a href="http://www.crashonline.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba/"><b>«ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ»: Για στρατιωτικό νόμο πιέζουν υπουργοί την Μέρκελ μετά την επίθεση στο Βερολίνο</b></a><p></p>

Η τρομοκρατική επίθεση στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο «ανάβει φωτιές» στην Άνγκελα Μέρκελ με πολλούς βουλευτές αλλά και μέλη του κόμματος της να καλούν για στρατιωτικό νόμο.

Σε κατάσταση αφασίας αλλά και τρόμου έχει περιέλθει η Γερμανία μετά την τρομοκρατική επίθεση που κόστισε μέχρι στιγμής...
την ζωή σε 12 άτομα.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα από το Πακιστάν που πιστευόταν ότι ήταν ένας εκ των δύο  δραστών, ο οποίος έφτασε στη χώρα το Φεβρουάριο, ωστόσο μετά από εξετάσεις DNA, έδειξαν ότι δεν ήταν αυτός τελικά ο δράστης.

Τώρα, σε μια συγκεκαλυμμένη επίθεση στην πολιτική των ανοικτών θυρών για τους πρόσφυγες της Καγκελαρίου Μέρκελ, ο Klaus Bouillon της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης είπε στο ραδιόφωνο του Saarland: «Πρέπει να δηλώσω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου, αν και μερικοί άνθρωποι θέλουν να δουν μόνο το καλό που εγώ όμως δεν βλέπω.»
Ο Bouillon ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Experss.
«Θα το λάβουμε όποια μέτρα πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητα.
«Αυτό σημαίνει, όπλα μεγάλου βεληνεκούς, μικρά όπλα, πολυβόλα, όσο και αν αυτό ακούγεται σαν στρατιωτικός νόμος».
Από την άλλη ο διευθύνων σύμβουλος του κόμματος Εναλλακτικής Δεξιάς για τη Γερμανία, το οποίο βρίσκεται σε άνοδο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε ότι η χώρα δεν είναι πλέον ασφαλής.
Ο πρόεδρος του AFD, Frauke Petry, κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι θα μπορούσαν να έχουν κάνει περισσότερα για να αποτρέψουν την επίθεση και κατηγόρησε την καγκελάριο για την πολιτική των ανοικτών θυρών προς τους πρόσφυγες.
«Η μεταναστευτική μας πολιτική έχει κάποια όρια και αυτά θα πρέπει να ελέγχονται τελικά», είπε και τελείωσε λέγοντας «η Γερμανία δεν είναι πλέον ασφαλής.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: