Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! Τι εξόργισε το Κουβανικό λόμπι – και όχι μόνο – της Αμερικής

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στα μέλη του “Αμερικανικου-Κουβανικού Λόμπι” στο Κογκρέσο, η απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ταξιδεύσει στην Κούβα για να τιμήσει τον Φιντέλ Κάστρο, μόνος αυτός εξ όλων των Ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, καταμαρτυρούν στον ‘Ελληνα πρωθυπουργό ότι αγνόησε το βασικό γεγονός ότι στην Κούβα δεν γίνονται δημοκρατικές εκλογές και ότι οι φυλακές είναι γεμάτες με αντιπάλους της οικογένειας Κάστρο...

Ισχυροί Γερουσιαστές και Βουλευτές οι οποίοι παραδοσιακά στηρίζουν τα ελληνικά και κυπριακά ζητήματα και διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με το “Ελληνικό Λόμπι”, δεν κρύβουν πια τον εκνευρισμό τους για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και προτίθενται να στείλουν σχετικό μήνυμα στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ώρα είναι οτι ο Μάριο Ντιαζ Μπαλάρτ, Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από την Φλόριδα και ηγετικό στέλεχος της Αμερικανικό-Κουβανικής Κοινότητας στο Κογκρέσο, συναντάται σήμερα με τουρκική αντιπροσωπεία, συνάντηση την οποία απέφευγε για 15 ολόκληρα χρόνια.

Και αυτός και άλλα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας ταξίδευσαν στην Αθήνα και την Λευκωσία και κατήγγειλαν επανειλημμένα τις τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Αποτελούσαν τον βασικό κορμό των υποστηρικτών των ελληνικών εθνικών θεμάτων στο Κογκρέσο… Πληροφορίες του περιβάλλοντος του εν λόγω βουλευτή, λένε ότι με αυτό τον τρόπο -συναντώντας δηλαδή τα μέλη του “Τουρκικού Λόμπι”- εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την ανεξήγητη. όπως χαρακτηρίζεται η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μεταβεί στην Αβάνα.
Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και άλλων μελών του Κογκρέσου οι οποίοι ενώ στο παρελθόν έχουν στηρίξει με θέρμη τα ελληνικά και τα κυπριακά συμφέροντα, δηλώνουν τώρα απροθυμία να συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Η εξέλιξη αυτή, η οποία έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, συμπαρασύρει εκ των πραγμάτων και την Κύπρο, η οποία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης.
Ήδη η Λευκωσία έκανε γνωστή τη θέση της για το θέμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα σε όλους τους ενδιαφερομένους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: