Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ! Για τους εξ Ελλάδος επισκέπτες [ΒΙΝΤΕΟ]

Αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά για το αν υπάρχει διαφορετική οπτική μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό προκάλεσε  δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για τους «εξ Ελλάδος επισκέπτες».
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Αναστασιάδης είπε:...
«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους επισκέπτες εξ Ελλάδος να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό,η δική τους κωμόπολη,η δική τους πόλη που είναι υπό κατοχή. Ας μην μας πουλούν λοιπόν πατριωτισμό από καθ” έδρας».
Αφορμή της αντίδρασης Αναστασιάδη ήταν η ομιλία του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου στο όγδοο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο Αγγελος Συρίγος, σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά μεταξύ άλλων είπε: «Για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις, ακόμη και τυχόν ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, καλό είναι να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να φθάσουμε σε ένα νέο δημοψήφισμα». «Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία αποφασίζει να προβεί σε ενσωμάτωση», ανέφερε και πρόσθεσε: «θα επιβεβαιώνει και τυπικά την πραγματικότητα που βιώνουμε. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρίσουμε κατάματα αυτή την πραγματικότητα που βιώνουμε στο νησί από το 1974. Καυκαλιζόμαστε μήπως πως συνομιλούμε με τους Τ/κ; Μήπως οι Τ/κ κατέχουν την Κύπρο; Η Τουρκία την κατέχει και αυτός είναι ο πραγματικός συνομιλητής της ε/κ πλευράς. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρούσουμε κατάματα την πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: