Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Περίεργο tweet από τον δικηγόρο των offshore: Σιγά να μην πήγαμε στη Βενεζουέλα για πιπεριές και φασόλια

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος ΚονταρίνηςΣτο ζήτημα που έχει προκύψει με την επίσκεψη του ιδίου και του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα to 2013, τοποθετήθηκε με μία ανάρτηση στο twitter, ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου.

Να σημειωθεί ότι σε σημερινή του συνέντευξη, ο υπουργός Επικρατείας είχε τονίσει πως σε ταξίδι που έλαβε χώρα το 2013 στη Βενεζουέλα με τον κύριο Αρτεμίου είχε διερευνηθεί...
το ενδεχόμενο αγοράς αγροτικών προϊόντων από τη συγκεκριμένη χώρα.
Ο κύριος Αρτεμίου λίγες ώρες αργότερα επέλεξε να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τον λόγο επίσκεψης στην Βενεζουέλα.
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια»
Τι δήλωσε ο Ν. Παππάς
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς παραδέχθηκε το πρωί: «Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας» ανέφερε ο κ. Παππάς.
Ερώτηση 46 βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή
Η ΝΔ αντέδρασε ακαριαία: 46 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Οπως επισημαίνουν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου, επισκέφθηκαν μαζί τη Βενεζουέλα και είχαν, στο Καράκας, συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας. 
Και υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών, ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers και ότι, στις 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Το ιστορικό
Ο κ Αρτεμίου είχε θεαθεί να βγαίνει από την πίσω πόρτα του Μαξίμου  και όταν αποκαλύφθηκε η επίσκεψη του δικηγόρου, που έχει υπάρξει και
στέλεχος του κυπριακού κόμματος ΑΚΕΛ, στο πρωθυπουργικό γραφείο είχε δοθεί η δικαιολογία ότι μετέβη εκεί για να υποβάλει επενδυτικό σχέδιο.
Δημοσιεύματα, ωστόσο, συνέδεαν την παρουσία του στο Μαξίμου, όπως και τη σχέση του που φαίνεται ότι έχει με κυβερνητικά στελέχη, με την κυπριακή εταιρία –offshore, κατά ορισμένους- που κατέχει μετοχές της Αυγής και η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ιθύνοντες της εφημερίδας αρνούνται να κατονομάσουν τον πραγματικό ιδιοκτήτη του μετοχικού μεριδίου.
Από το πρωί της Δευτέρας, που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» η πληροφορία για το κοινό ταξίδι Παππά- Αρτεμίου στο Καράκας, τον Αύγουστο του 2013, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε δύο ανακοινώσεις: μια πριν από την τοποθέτηση του κ. Παππά, ο οποίος για πρώτη φορά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, παραδέχθηκε τη σχέση με τον κ. Αρτεμίου και μια στη συνέχεια με την οποία υπογράμμισαν ότι «υπό το βάρος των σημερινών αποκαλύψεων, ο κ. Παππάς λύνει επιτέλους την ένοχη σιωπή του».
«Από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Και αυτό για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του “συντρόφου” Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά
σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας!».
«Ομολόγησε, δηλαδή, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ.Αρτεμίου», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ανακοίνωση της οποίας κατέληξε ως εξής: «Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των
offshore και των Panama Papers»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: