Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ F-35 Η ΑΓΚΥΡΑ: Ανησυχία στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)


Η έντονη προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο, αλλά κι οι αλλεπάλληλες αμφισβητήσεις της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβληματίζουν την Αθήνα, καθώς με τα F-35 οι ισορροπίες στο Αιγαίο αλλάζουν.

Η Άγκυρα κατέθεσε τις πρώτες παραγγελίες για F-35 το 2014, τα μαχητικά που έφτιαξαν οι Αμερικανοί ως διάδοχους των γνωστών F-16, και περιμένει ότι θα παραλάβει...
τα πρώτα αεροσκάφη το 2018. Απώτερος σκοπός της είναι να παραλάβει συνολικά 116 αεροσκάφη αυτού του τύπου για να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόλο των F-16.
Νέα γενιά μαχητικών
Το F-35 Lightning II είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems.
Το F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους.
Tο F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.
Δείτε τα βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: