Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Δημοσιογράφος έστελνε στην Κλίντον τις ερωτήσεις πριν τα debate για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Φωτογραφία:EUROKINISSI/ AP Photo/John Locher

Το WikiLeaks αποκάλυψε ότι συνεργάτιδα του CNN έστελνε στην Χίλαρι Κλίντον εκ των προτέρων ερωτήσεις που θα γίνονταν στα debate για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Το CNN διέκοψε ήδη τη συνεργασία του με την Ντόνα Μπραζίλ, την εν λόγω σχολιάστρια, η οποία είναι και...
προσωρινή πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, μετά από τη νέα αποκάλυψη.  
Το δίκτυο ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση της Μπραζίλ, μετά από τη νέα «φουρνιά» των email από το «στρατόπεδο» της Κλίντον, τα οποία έφερε στο φως το WikiLeaks και τα οποία αποκάλυψαν ότι η Μπραζίλ έστελνε ερωτήσεις.
Σύμφωνα με το WikiLeaks, η δημοσιογράφος είχε στείλει στον Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον, ένα email τον Μάρτιο, για την πρόσβαση που είχε σε ερωτήσεις που θα γίνονταν στα debate των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών. «Κατά διαστήματα παίρνω εκ των προτέρων τις ερωτήσεις. Θα στείλω λίγες ακόμη», του είχε γράψει στις 12 Μαρτίου.
Από τις νέες αποκαλύψεις προέκυψε ότι η Μπραζίλ είχε στείλει στον Ποντέστα κι άλλες ερωτήσεις από τα συγκεκριμένα debate των προκριματικών εκλογών, προειδοποιώντας για παράδειγμα ότι θα υπήρχε ερώτηση για την υδρευτική κρίση στο Φλιντ, από κάτοικο της περιοχής.
Το CNN αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή, ανακοινώνοντας ότι ποτέ δεν έδωσε στην Μπραζίλ πρόσβαση στις ερωτήσεις ή σε άλλες πληροφορίες.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: