Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Bloomberg: Η νίκη Trump ανατρέπει την ατζέντα Obama - Τι θα πει στην Αθήνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα αύριο 

Αύριο (15/11/2016) ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα (όπου και θα παραμείνει για δυο ημέρες), ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γερμανία και στο Περού.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η νίκη του Donald Trump έχει αλλάξει τη φύση των ταξιδιών του Obama, καθώς πλέον θα πρέπει να διαβεβαιώσει τον κόσμο για κάτι το οποίο δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος: 
ότι ο δισεκατομμυριούχους μεγιστάνας του real estate αλλά και τηλεοπτικός αστέρας θα ηγηθεί του ελεύθερου κόσμου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου του 2017 και ότι η Αμερική θα συνεχίσει να δείχνει το δρόμο για τη χρήση της διπλωματίας με στόχο τη εκτόνωση διεθνών κρίσεων.
Παράλληλα, ο Obama θα συναντηθεί μια σειρά από νευρικούς ηγέτες χωρών οι οποίοι θα αναζητήσουν απαντήσεις ως προς το πως θα επηρεαστούν οι σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.
Όσον αφορά στη χώρα μας, στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, ο Obama θα εκφωνήσει μια σημαντική ομιλία με δύο στόχους.

Πρώτον, θα προσπαθήσει να δώσει μια ώθηση στην ελληνική προσπάθεια για την επίτευξη ανάπτυξης και δεύτερον θα υποστηρίξει ότι οι αμερικανικές εκλογές αλλά και η ψήφος του Ηνωμένου Βασιλείου υπέρ της εξόδου από την ΕΕ δεν αποτελούν απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: