Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα στην Αθήνα: Μέσα στο Προεδρικό – Όσα δεν είδαμε [βίντεο & φωτο]

Ομπάμα στην Αθήνα: Μέσα στο Προεδρικό – Όσα δεν είδαμε - Εικόνα μέσα από το προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα
- Συγκλονιστική η στιγμή που η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σχολής τραγουδά το Sound of Silence
- Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου μέσα από τα μάτια του επίσημου φωτογράφου του Pete Souza
- Δείτε φωτογραφίες και video

Ο Pete Souza ακολουθεί τον Μπαράκ Ομπάμα σε κάθε του βήμα. Δεν ήταν δυνατόν να λείπει από το πλευρό του Αμερικανού προέδρου στο τελευταίο υπερατλαντικό ταξίδι της θητείας του, πρώτος σταθμός του οποίου είναι η Ελλάδα...

Μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου καταγράφει λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην Ελλάδα.
Αργά το βράδυ της Τρίτης (15.11.2016) ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο δείπνο ("εργασίας" ονομάστηκε) που παρέθεσε στο προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, υπουργών και με καλεσμένους πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και όχι μόνο κόσμο.
Ο Pete Souza έχει ανεβάσει ένα video μικρής διάρκειας στο instagram με τις "αγγελικές" φωνές της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σχολής στο τραγούδι Sound of Silence.
Δεν ήταν φυσικά η μόνη εικόνα από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα που "κράτησε" ο Pete Souza και μοιράστηκε στα social media. Είχε προηγηθεί μια φωτογραφία από την κατ’ ιδίαν συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Μπαράκ Ομπάμα.
Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούσε να κρύψει τον θαυμασμό του για το κτίριο. Στον φωτογράφο του έκανε εντύπωση ένα μέλος της προεδρικής φρουράς, τον οποίο και φωτογράφησε.
Η πρώτη φωτογραφία που ανέβασε ήταν από το αεροδρόμιο, την ώρα που στρωνόταν το κόκκινο χαλί για την υποδοχή του Αμερικανού προέδρου και ενώ το Air Force One είχε ήδη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Εικόνες μέσα από το προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια του δείπνου προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα μας "μεταφέρουν" τόσο τα πρακτορεία (ΑΠΕ - ΜΠΕ, Eurokinissi, Reuters) όσο και το γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού.
Δείτε στιγμές...
























Δεν υπάρχουν σχόλια: