Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Γιατί δεν δίνονται λύσεις όταν όλοι ξέρουν την αλήθεια;

Γιατί δεν δίνονται λύσεις όταν όλοι ξέρουν την αλήθεια;Η αλήθεια είναι ότι αγοράζαμε το μέλλον με δανεικά

Οι Έλληνες έμαθαν με τον χειρότερο τρόπο την αλήθεια για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.
Όμως οι πολιτικοί την έκρυβαν κάτω από το χαλί για δεκαετίες, διότι δεν υπήρχε ακροατήριο τουναντίον το ακροατήριο δεν ήθελε να ακούσει την αλήθεια και να αποδεχθεί την πραγματικότητα. 
Τι έκανε ζητούσε το αδύνατο και στο τέλος έπαιρνε κάτι...

 
Δεν προσπαθούμε να αθωώσουμε το πολιτικό σύστημα ούτε να μοιράσουμε τις ευθύνες ανάμεσα στους ψηφοφόρους και τους πολιτικούς. 
Ο σκοπός της παρέμβασης μας είναι αφού μάθαμε την αλήθεια και αυτή ήταν ότι είχαμε κερδίσει μια πλαστή οικονομική ευμάρεια χάρη στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Βάζοντας ο έλληνας στην τσέπη το ευρώ που μπορεί να συνέβαλλε στην αύξηση της τιμής του μαϊντανού που από τις 50 δραχμές στα 50 λεπτά του ευρώ. 
Όμως ο φθηνός δανεισμός χάρη στο ευρώ έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες να αγοράσουν με δανεικά κάτι που θα αγόραζαν μετά από 15 έως 20 χρόνια όπως ήταν και η κατοικία. 
Η αλήθεια είναι ότι αγοράζαμε το μέλλον με δανεικά.
Το Δημόσιο έδινε μισθούς και συντάξεις με δανεικά. 
Όμως με τον τρόπο που μάθαμε την αλήθεια και τι πραγματικά συνέβαινε στην πραγματική οικονομία το ΑΕΠ έπεσε 25% η ανεργία εκτοξεύθηκε σε πρωτόγνωρα επίπεδα και οι νέοι επιστήμονες φεύγουν από τη χώρα προς αναζήτηση εργασίας διότι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον.
Τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια είναι αποτέλεσμα ότι οι πολίτες έμαθαν την αλήθεια με τον πιο οδυνηρό τρόπο εξαιτίας των πολιτικών που φοβήθηκαν να την πουν για να μη χάσουν τα προνόμια τους και τις καρέκλες τους. 
Σήμερα όμως που ξέρουμε την αλήθεια με οικονομικούς όρους γιατί δεν έχουμε τις λύσεις. 
Το ερώτημα που θέτουμε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι γιατί δεν προχωρούν οι λύσεις στα προβλήματα που έφεραν την κρίση. 
Μήπως οι επιπτώσεις της αλήθειας δεν έχουν φθάσει σε όλους με την ίδια την ένταση. 
Η μείωση των συντάξεων είναι μέρος των λύσεων η ακόμη δεν έχουμε αποδεχθεί όλη την αλήθεια. 
Το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας θα είναι σε θέση να δίνει τις ίδιες συντάξεις όταν δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός των εργαζομένων για να σηκώσει το βάρος των συντάξεων. 
Μέχρι σήμερα οι επιπτώσεις από την αλήθεια που μάθαμε με καθυστέρηση έπεσε στις πλάτες των πολιτών. 
Μήπως τώρα οι λύσεις παρότι επώδυνες τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους ψηφοφόρους γιατί τις αποφεύγουμε; 
Οι πολιτικοί όσο φοβούνται να πουν τις λύσεις είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε νέες αλήθειες πιο επώδυνες για όλους. 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όσο καθυστερεί να δώσει λύσεις στις γνωστές πλέον αλήθειες (μισθούς και συντάξεις) στο τέλος της κυβερνητικής θητείας θα αντιμετωπίσει την πιο επώδυνη αλήθεια ας είναι και το Σεπτέμβριο του 2019. 

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: