Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Κλίμα συναίνεσης για ΕΣΡ – Έκανε πίσω η Κυβέρνηση δέχεται τους όρους της Ν.Δ.

«Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι, έχουν απαντηθεί σειρά ζητημάτων που είχαν τεθεί και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ»


ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και παρουσίασε συμβιβαστική πρόταση με την οποία προτείνεται για τη θέση του προέδρου ο Αθανάσιος Κουτρομάνος...
και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης.
Με την κίνηση αυτή ο κ. Βούτσης έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ν.Δ.
Συγκεκριμένα η πρόταση του προέδρου της Βουλής για το ΕΣΡ έχει ως εξής:
Πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος, Ροδόλφος Μορώνης και μέλη, Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.
Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης για τη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής.
Νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Και τη ρητή δέσμευση του προέδρου της Βουλής επί του ζητήματος ζήτησε ο Νίκος Δένδιας ως λυδία λίθος της κατάληξης της σημερινής διαδικασίας. Δηλαδή ρητή δέσμευση για την αύξηση των δυναμένων να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: