Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο δάσκαλος του έρωτα στη Γερμανία: Μαθαίνει σε πρόσφυγες πώς να φλερτάρουν ντόπιες [εικόνες]

Φωτογραφία: AP/ Michael Probst

«Μου αρέσει πραγματικά το άρωμά σου». «Εχεις ωραία φωνή». 

Είναι δύο από τις ατάκες που προτείνει ο... δάσκαλος του έρωτα, στους Σύρους και Ιρακινούς μαθητές του, που τους διδάσκει πώς να φλερτάρουν με Γερμανίδες.

Ο Χορστ Βένζελ βγάζει χρήματα στη Γερμανία μαθαίνοντας σε πλούσιους πώς να προσεγγίζουν γυναίκες. Φέτος όμως, αποφάσισε να το κάνει...
και εθελοντικά, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο περιβάλλον.
Στο μάθημα, το οποίο παρακολούθησε το Associated Press, ζήτησε κάποια στιγμή από τους πρόσφυγες να του πουν πώς θα φλέρταραν μία ντόπια γυναίκα. «Ο Θεός σε δημιούργησε μόνο για εμένα», είπε ο 20χρονος Εσάμ Καντίμπ αλ Μπαν. «Σε αγαπώ. Μπορώ να κοιμηθώ στο σπίτι σου;», συνέχισε. Ο Βένζελ δεν ενθουσιάστηκε. «Μης τους λέτε ότι τους αγαπάτε στους τρεις πρώτους μήνες της σχέσης, αλλιώς θα φύγουν», εξήγησε υπομονετικά στην τάξη. «Οι ''κολλιτσίδες'' δεν αρέσουν στις Γερμανίδες», συμπλήρωσε.
Η ανεύρεση ενός συντρόφου είναι ο καλύτερος τρόπος να ενσωματωθείς, λέει ο Βένζελ, εξηγώντας στο Associated Press γιατί αποφάσισε να κάνει αυτά τα μαθήματα με τίτλο «Πώς να ερωτευτείτε στη Γερμανία». Οι πρόσφυγες λένε ότι έχουν διδαχθεί αρκετά.
Ο
 Ομάρ Μοχάμεντ για παράδειγμα, ένας ντροπαλός 24χρονος χρυσοχόος από τη Συρία, λέει ότι του αρέσουν οι Γερμανίδες, αλλά δεν ξέρει πώς να τις προσεγγίσει. «Είναι δύσκολο να γνωρίσεις κάποια όταν δεν μιλάς καλά τη γλώσσα. Υπάρχουν πολλές διαφορές, όχι μόνο στην κουλτούρα και τη θρησκεία. Απλά δεν έχουμε αυτή την απόλυτη ελευθερία στην πατρίδα», εξηγεί. Ομως, όπως λέει, θα ήθελε να παντρευτεί μία Γερμανίδα.
Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει κάποια ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Η Γιασμίν Ολμπριχ για παράδειγμα, που μίλησε στο Associated Press, δήλωσε ότι της αρέσουν οι άνδρες από τη Μέση Ανατολή και παραπονέθηκε ότι οι Γερμανοί «πίνουν άφθονη μπύρα, παρακολουθούν υπερβολικά ποδόσφαιρο και είναι τόσο άσπροι».
Ομως, σε όλη τη Γερμανία έχει ενισχυθεί η εχθρότητα απέναντι στους αιτούντες άσυλο, ιδιαίτερα μετά από περιστατικά επιθέσεων σε γυναίκες. Τα βίαια εγκλήματα σε βάρος προσφύγων και οι εμπρησμοί σε κέντρα φιλοξενίας έχουν αυξηθεί, ενώ και στην πολιτική σκηνή είναι σε άνοδο το αντιμεταναστευτικό αίσθημα.  
Πίσω στην τάξη του φλερτ, οι μαθητές λένε ότι μπορούν να κερδίσουν πολλά από τον δάσκαλό τους. «Μας λέει πώς σκέφτονται οι Γερμανίδες, πώς να τους μιλήσουμε και να καταλάβουμε τις παραδόσεις τους», δήλωσε ο Καντίμπ αλ Μπαν.
Ο Βένζελ συνήθως χρεώνει 1.400 ευρώ για μία ημέρα κατ' ιδίαν μαθήματος, ή 4.000 ευρώ για ένα γκρουπ. Θεωρείται κορυφαίος στη Γερμανία σε ό,τι αφορά την τέχνη του φλερτ και συχνά δίνει συμβουλές σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Σύμφωνα με τον ίδιο, μισό εκατομμύριο Γερμανοί ακολουθούν το «πανεπιστήμιο φλερτ» του, το blog του πιο απλά, για να μάθουν πώς θα βρουν τον ιδανικό.
Με τους πρόσφυγες όμως ο Βένζελ μοιράζεται τα μυστικά του εθελοντικά, δίνοντας μαθήματα σε διάφορες πόλεις. «Πολλοί από αυτούς είναι εντελώς αρχάριοι σε ό,τι αφορά το φλερτ, το ραντεβού και το σεξ», σχολιάζει. Τους συμβουλεύει να προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες στα πρώτα ραντεβού και να τις κάνουν να περάσουν καλά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από την πρόσκληση σε θεατρική παράσταση, μέχρι την αναρρίχηση.
Μετά, περνά στο ζήτημα του σεξ. «Οι άνδρες και οι γυναίκες το κάνουν διαρκώς. Στο πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο ραντεβού. Είναι φυσιολογικό», τους λέει και μαθητές- πρόσφυγες γελούν. Οταν αρχίζει να τους μιλά για τις διαφορές ανάμεσα στον γυναικείο και τον ανδρικό οργασμό και το πώς μπορούν να ερεθίσουν μία γυναίκα, αμέσως σταματούν να μιλούν. Κάποιοι κοκκινίζουν, άλλοι κοιτούν στο έδαφος ντροπαλά. «Μα το σεξ πριν από τον γάμο είναι αμαρτία!», λέει ένας μαθητής στον διπλανό του ψιθυριστά. Στο τέλος, φεύγουν από την τάξη λέγοντας ότι έχουν μάθει αρκετά.
Φωτογραφίες: AP
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: