Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Γιατί δεν ήθελε νικητή τον Τραμπ

Μουδιασμένη παρακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση τα αναπάντεχα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αφού είχε ποντάρει για τη διευθέτηση του χρέους στη βοήθεια της Χίλαρι Κλίντον.

Δίχως διπλωματικά ανοίγματα προς την πλευρά Τραμπ και με την ελληνοαμερικανική κοινότητα να έχει στηρίξει δυναμικά την...
υποψήφια των Δημοκρατικών, η Ελλάδα τοποθετείται σήμερα στους ηττημένους των εκλογών. Κι αυτό διότι η υπόθεση του χρέους είχε τοποθετηθεί κάτω από την ομπρέλα Κλίντον – Ομπάμα, με τα πάντα πλέον να ανατρέπονται.

Ταυτόχρονα στο υπουργείο Εξωτερικών επικρατεί προβληματισμός κι αυτό διότι καμία ανάλυση δεν έδινε στον κ. Τραμπ προβάδισμα, με αποτέλεσμα η εικόνα που μεταφερόταν προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η σίγουρη επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση εδώ και δέκα ημέρες επικοινωνιακά σηκώνει τις προσδοκίες από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, με τις προσδοκίες όμως να πάρει μια στήριξη η χώρα μας πλέον να εξανεμίζονται.
Πολύ περισσότερο, πιθανή αξιοποίηση από την πλευρά του κ. Ομπάμα του βήματος που θα του προσφερθεί η κυβέρνηση στην Ακρόπολη για μια πολιτική τοποθέτηση κατά των όσων κομίζει πολιτικά ο κ. Τραμπ και σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε μορφή κριτικής εναντίον του, ενδεχομένως θα οδηγήσει σε αμηχανία την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία οφείλει τώρα να ρίξει γέφυρες προς μια συντηρητική και ξενοφοβική αμερικανική νέα κυβέρνηση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ασχοληθεί καθόλου στην προεκλογική του καμπάνια με το χρέος τρίτων χωρών οδηγώντας στο συμπέρασμα μιας πιο αδιάφορης για την εξωτερική πολιτική σκηνή προεδρικής θητείας, δίχως τις πρωτοβουλίες που χώρες όπως η Ελλάδα με υψηλό δημόσιο χρέος προσδοκούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: