Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΙΡΑΚ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! «Αν εισβάλετε θα σας διαλύσουμε, εμείς δεν είμαστε Κύπρος»

Η απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατεύματα στα σύνορα με το Ιράκ θέλοντας και έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις προκάλεσε την έκρηξη του Ιρακινού πρωθυπουργού.   
Ο Χαϊντέρ Αλ Αμπαντί προειδοποίησε την Άγκυρα να μην τολμήσει να προκαλέσει σύγκρουση με τη Βαγδάτη προσθέτοντας με νόημα ότι το Ιράκ δεν είναι Κύπρος. «Μια εισβολή στο Ιράκ θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας»...
είπε ο Αλ Αμπαντί. «Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Τουρκία και δεν επιθυμούμε σύγκρουση με την Τουρκία. Αλλά αν συμβεί μια σύγκρουση, εμείς είμαστε έτοιμοι. Θα θεωρήσουμε την Τουρκία εχθρό και θα την αντιμετωπίσουμε ως εχθρό», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Η Τουρκία δεν έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει έξω από τα σύνορά της. Ναι, εντάξει, αυτό συνέβη πριν από 40-50 χρόνια στην Κύπρο, αλλά το Ιράκ δεν είναι Κύπρος».
Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα τουρκοϊρακινά σύνορα την ώρα που η Βαγδάτη λέει ότι «μια εισβολή στο Ιράκ θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας» λένε οι Ιρακινοί.
Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή δείχνουν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων μεταξύ των οποίων και τεθωρακισμένα, τα οποία είναι παρατεταγμένα στη σειρά σε κεντρικό δρόμο έξω από τη Σιλώπη.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα κάνει προετοιμασίες για τις «σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή», όπως είπε, εννοώντας προφανώς τις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης που βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων στο έδαφος του Ιράκ. «Η Τουρκία ετοιμάζεται προκαταβολικά για ό,τι συμβεί και αυτό (σ.σ. η στρατιωτική παρουσία στη Σιλώπη) αποτελεί ένα στοιχείο αυτής της προετοιμασίας» είπε.
Ήδη όμως ο πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε πριν από 3 ημέρες ότι αν η πολιτοφυλακή των σιιτών Ιρακινών επιτεθεί κατά της πόλης Ταλ Αφάρ στα σύνορα με την Τουρκία, «η απάντησή μας θα είναι διαφορετική», όπως είπε, αναφερόμενος στην πιθανότητα να επιτεθούν οι σιίτες Ιρακινοί στους Τουρκομάνους του Ταλ Αφάρ τους οποίους η Άγκυρα έχει υπό την προστασία της. Η επόμενη κίνηση της Άγκυρας αναμένεται να είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις στην περιοχή.
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: