Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! Είναι ακριβείας και κοστίζει… πενταροδεκάρες

Σε πιο «παραδοσιακά» όπλα  στρέφεται η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απειλές.
Οι Γάλλοι εκπαιδεύουν αετούς για να καταρρίπτουν ύποπτα drone τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικά χτυπήματα. Τα ελεγχόμενα από  απόσταση drone μπορούν να ρίξουν ένα αεροπλάνο ή να μεταφέρουν μια βόμβα γεγονός που...
τα καθιστά αυξημένη απειλή. Συμβατικές μεθόδους για την αχρήστευσή τους αποτελούν μηχανήματα παρεμπόδισης του σήματος από το χειριστήριο στο drone.  Ωστόσο οι αετοί που αρπάζουν τα drone  θεωρώντας ότι είναι τροφή είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο κοστοβόρα. Επιπλέον,  με αυτόν τον  τρόπο δράσης δεν υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να τραυματιστεί από την κατάρριψη του drone.
drone
Η εκπαίδευσή τους ξεκίνησε το καλοκαίρι και θα αρχίσουν να «δουλεύουν» από τον επόμενο χρόνο. Πέρα από την αναχαίτιση εκπαιδεύονται και στον εντοπισμό τους.
drone1
θα χρησιμοποιούνται ότι εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος για το κοινό όπως κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων ηγετών ή αν πετούν κοντά σε αεροδρόμια. Το 2014 αρκετά drone εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από πυρηνικά εργοστάσια στη Γαλλία και κοντά σε αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Σαρλ Νε Γκολ.
Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: