Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

«ΚΙΟΤΕΨΑΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Δεν έριξαν αληθινά πυρά στο Καστελόριζο – «Ασπίδα» ο Ελληνικός στόλος


Όπισθεν ολοταχώς έκανε η Άγκυρα μπροστά στην ισχυρή παρουσία του Ελληνικού Στόλου στην περιοχή γύρω από το Καστελόριζο την οποία η Τουρκία σε μια πρωτοφανή πρόκληση, είχε δεσμεύσει για άσκηση, ανακοινώνοντας ότι θα ρίξει αληθινά πυρά. Η άγκυρα δεν τόλμησε να κάνει πράξη την απειλή της και δεν έριξε τελικά ούτε σφαίρα στην περιοχή όπου...
πραγματοποιούσε την άσκηση.
Ο Ελληνικός στόλος, απάντησε σε αυτή την πρόκληση, δημιουργώντας στο Καστελόριζο μια πολεμική ασπίδα, αποτελούμενη από την  φρεγάτα F464 «Κανάρης», κλάσης «S», το υποβρύχιο Type 214 S120, «Παπανικολής», μία πυραυλάκατος «Καβαλούδης» ενώ προς ενίσχυση τους μετέβη στην περιοχή και μια κανονιοφόρος κλάσης «Πολεμιστής».
Πρωτοφανής πρόκληση
Η ηγεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού την περασμένη Παρασκευή, προανήγγειλε μέσω NAVTEX (ναυτική οδηγία) στην Αθήνα,
ότι το Σάββατο 12/11 και την Τρίτη 15/11, θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών.
Άμεση απάντηση της Αθήνας – Κινητοποίηση στα Δωδεκάνησα
Άμεσα απάντησε η Αθήνα, με αντι -NAVTEX, ναυτική οδηγία δηλώνοντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη, ενώ αμέσωςκατέπλευσαν στα Δωδεκάνησα μια κανονιοφόρος και μια πυραυλάκατος. Σύμφωνα με πληροφορίες , υπήρξαν σκέψεις να κληθεί σχετικά στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρεσβευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: