Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΦΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ GREXIT ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΗ ! Νέα e-mail από τα Wikileaks εμπλέκουν τον Βαρουφάκη – Τι απαντά ο πρώην υπουργός (Δείτε τα e-mail)


Νέα στοιχεία που αφορούν στο παρασκήνιο του 2015 για το Grexit, έρχονται στο φως, με νέες διαρροές από τον ιστότοπο Wikileaks.

Ο ιστότοπος, αποκαλύπτει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του ελληνοαμερικανού πολιτικού των Δημοκρατικών, Φιλ Ανγκελίδη, με τον συνεργάτη της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελίδης, ήταν...
πρώην συμφοιτητής του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος ήταν σε στενή σχέση με τον Ελληνα, τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον ενημέρωνε για τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δημοσίευσε ο ιστότοπος, εκείνη την περίοδο γίνονταν συζητήσεις για την αναγκαιότητα ενός Plan B σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τα νέα αυτά mail αναφέρονται σε διάλογο που είχε ο Τζον Ποντέστα με τον Φιλ Ανγκελίδη.
Το πρώτο mail, σύμφωνα πάντα με το Wikileaks, εστάλη από τον Ανγκελίδη τον Ποντέστα, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015 με τον πρώτο να εκφράζει την ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις και να ρωτάει τον Ποντέστα, τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα στις αγορές και να διεξαχθούν υπό λογικούς όρους οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Ανγκελίδης ενημερώνει επίσης τον συνεργάτη της Κλίντον, ότι στην Αθήνα βρίσκεται τη συγκεκριμένη περίοδο ο πρώην συμφοιτητής του, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος είναι σε στενή σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον ενημερώνει για τις εξελίξεις.
Καταγραφή1

Ένα δεύτερο email εστάλη προς τον Ποντέστα, μέσω του οποίου τον καλεί σε δείπνο που είχε διοργανωθεί στην Ουάσινγκτον και στο οποίο θα συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο στενός συνεργάτης του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Plan B με ανθρωπιστική βοήθεια
Στη συνέχεια εστάλησαν και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε ένα απο αυτά που φέρεται ότι έστειλε ο Ανγκελίδης στον Ποντέστα αναφέρεται: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα plan B, για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα, όπως ανθρωπιστική βοήθεια, ένα επίπεδο σταθερότητας για τη νέα δραχμή κτλ. Θα μπορούσαμε να βάλουμε μια ομάδα Ελληνο-αμερικανών (και όχι μόνο Ελληνο-αμερικανών, ηγετικών προσώπων στα οικονομικά και την εθνική ασφάλεια) για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στις προσπάθειες της κυβέρνησης, εάν ένα Plan B αποδειχθεί απαραίτητο. Επίσης, θα ήταν υπέροχο εάν η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έκανε με τρόπο κάποια δήλωση, υπέρ της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα».
Καταγραφή2
Η απάντηση Βαρουφάκη
Οι νέες διαρροές από τα Wikileaks για το περίφημο «Plan B»σε περίπτωση που «ναυαγούσε η διαπραγμάτευση» με την τρόικα και το «σενάριο της δραχμής»προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: