Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Τα παιχνίδια Βαρουφάκη κόστισαν στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάνη ΒαρουφάκηΠροσωπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας έπαιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης κοστίζοντας στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ρομπέι εμφανίζεται λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του»...
δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οπως αναφέρει ο κ. Ρομπέι, το 2012 το ελληνικό πρόβλημα ήταν απειλή για την Ευρωζώνη όχι όμως και το 2015. Σίγουρα, τότε θα την επηρέαζα αλλά δεν θα ήταν η αιτία για την κατάρρευσή της, υποστήρίζει. Για τον κ. Ρομπέι, αυτό ήταν που δεν καταλάβαινε ο κ. Τσίπρας τότε. «Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν.
Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει στην στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπλαλος των παραδοσιακών σοσιαλιστικών κομμάτων» αναφέρει. Και προσθέτει: «Ηταν τέλειως λάθος οι υπολογισμοί.»
Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπέι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.
«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: