Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ! Η Ρωσία κερδίζει «πανηγυρικά» στην Μεσόγειο (ΦΩΤΟ)

Όταν στις 26 Σεπτεμβρίου έκπληκτοι οι Γάλλοι διαπίστωναν ότι πολύ κοντά στην ναυτική βάση της Τουλών στην Μεσόγειο εμφανίστηκε ένα ρωσικό υποβρύχιο, κατάλαβαν ότι η Ρωσία πλέον έχει βάλλει για τα καλά τα πόδι της στην Μεσόγειο και σε συνδυασμό με την αδυναμία των δυτικών να την αντιμετωπίσουν, εξελίσσεται σε κυρίαρχη δύναμη της περιοχής... μερικές δεκαετίες μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.


Παράλληλα έγινε γνωστό στην Δύση με μεγάλη ανησυχία ότι εκτός από την μεγάλη ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας η Αλγερία στην δυτική Μεσόγειο παραχώρησε την ναυτική βάση του Mers el-Kébir στον ρωσικό στόλο.
Όταν στις 26 Σεπτεμβρίου έκπληκτοι οι Γάλλοι διαπίστωναν ότι πολύ κοντά στην ναυτική βάση της Τουλών στην Μεσόγειο εμφανίστηκε ένα ρωσικό υποβρύχιο, κατάλαβαν ότι η Ρωσία πλέον έχει βάλλει για τα καλά τα πόδι της στην Μεσόγειο και σε συνδυασμό με την αδυναμία των δυτικών να την αντιμετωπίσουν, εξελίσσεται σε κυρίαρχη δύναμη της περιοχής μερικές δεκαετίες μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.
slava-cruiser
Παράλληλα έγινε γνωστό στην Δύση με μεγάλη ανησυχία ότι εκτός από την μεγάλη ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας η Αλγερία στην δυτική Μεσόγειο παραχώρησε την ναυτική βάση του Mers el-Kébir στον ρωσικό στόλο.
Η δυναμική αντιμετώπιση από τον Πούτιν του πραξικοπήματος στην Ουκρανία και η ταχύτατη ανάκτηση της στρατηγικής σημασίας χερσόνησο της Κριμαίας, έστειλαν το μήνυμα πως είναι αποφασισμένος για όλα
f80ec3d7a3bfbcb7f21bb359d35a896e
Το τελευταίο χτύπημα σε όλα αυτά τα σχέδια ήταν η ανατροπή της κατάστασης στην Τουρκία μετά το αποτυχών πραξικόπημα, καθώς η Τουρκία θεωρούνταν σαν το προγεφύρωμα για την εξουδετέρωση της Ρωσίας.
Το μεγάλο «παιχνίδι» με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους και την πρόκληση κρίσης Τουρκίας – Ρωσίας κατέρρευσε παταγωδώς και σήμερα με αμερικανικές ομολογίες, όπως πρόσφατα της Χίλαρι Κλίντον, οι Κούρδοι απομένουν οι μονοί σύμμαχοι των Αμερικανών στην περιοχή. Εδώ οι Κούρδοι θα πρέπει να προσέξουν πολύ γιατί δεν αποκλείεται να πληρώσουν για άλλη μια φορά στην ιστορία του πικρά τις λάθος επιλογές τους.
57f7f4e20f25441870e83a2c
Η Μεσόγειος είναι το κλειδί για την Ευρασία αλλά και για τις γενικότερες διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες. Η επικράτηση της Ρωσίας με αφορμή τον συριακό πόλεμο αποτέλεσε το μεγάλο μπούμερανγκ στα αλαζονικά σχέδια των δυτικών να πλάγιοσκοπήσουν από εδώ την Μόσχα.
Φυσικά το παιχνίδι συνεχίζεται πολύ σκληρό αλλά η Ρωσία έχει κερδίσει πανηγυρικά τον πρώτο γύρο.
Πηγή:nikosxeiladakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: