Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

«Εκλογές εδώ και τώρα για να φύγει η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος»


Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Αγρίνιο, κάνοντας αναφορά σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έως και τις τηλεοπτικές άδειες...

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ιστορικό ατύχημα» και τόνισε πως είναι η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης». Συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας εξελέγη με ψέματα» και πρόσθεσε:
Οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα συντελέστηκε μία πρωτοφανής πολιτικής αλλαγή, που δίνει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική, μία μεγάλη νίκη. Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται ότι 9 στους 10 πολίτες αισθάνονται πως η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση – το λέει η δημοσκόπηση της Αυγής.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τον Οκτώβριο του 2014 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα. «Και τότε ήρθαν οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Βαρουφάκης. Θα βγαίναμε από το μνημόνιο και αντ αυτού μας ήρθε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.
Και τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό. (…) Και έχουμε μερικές αχρείαστες δεσμεύσεις, όπως ο κόφτης, όπως το υπερταμείο. Και αυτά έγιναν γιατί η χώρα απώλεσε κάθε ίχνος και εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Και πώς να μην το απωλέσει όταν είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και η πρώτη αξιολόγηση δεν έκλεισε. Και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, τόσο στερούμε από τα χρήματα που πρέπει να πάνε στις επιχειρήσεις. Και η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση. Και ο προϋπολογισμός έχει 2,5 δις ευρώ πρόσθετους φόρους».
«Η κυβέρνηση προσποιείται πως κάνει μεταρρυθμίσεις, ότι κάνει αποκρατικοποιήσεις, όλα ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ οικονομική προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ» είπε στη συνέχεια.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες. «Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή. Αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή. Έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής. (…) Το λέω ξεκάθαρα: Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί από την κυβέρνηση. ΘΑ επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας».
Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργεία της Δικαιοσύνης» και συνέχισε:
Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής με των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις; Οι πολίτες έχουν την αίσθηση πως έγινε μια συναλλαγή.
Εκφράζω τον προβληματισμό μου, για τη δήλωσή ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, δεν πρέπει να εκφράζουν την άποψη της πλειοψηφίας. Πρέπει να είναι ανεξάρτητοι. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πρέπει να διαφυλάσσεται. Η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα. Η ΝΔ Δεν
δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή. Διεκδικούμε διεξαγωγή εκλογών για να βάλουμε τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ, της φορολόγησης στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στους αγρότες, καθώς και κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. «Θα δεσμευτούμε για αυτά τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε», επέμεινε, κάνοντας αναφορά στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.lykavitos.gr/archives/429745

Δεν υπάρχουν σχόλια: