Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Οι προκλήσεις Ερντογάν για τα νησιά και η προσπάθεια “τουρκοποίησης” των Δωδεκανήσων!

erdogan
Μπαράζ προκλήσεων χωρίς τέλος από τον Ερντογάν! Σε ομιλία του με έξαλλο ύφος ο Ερντογάν συνέχισε τα …μαθήματα ιστορίας κάνοντας σαφές ότι τα όσα λέει για τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφορούν μόνο τη Μοσούλη ή την ικανοποίηση των ψηφοφόρων του.
Είπε ο απαράδεκτος Ερντογάν:

«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας .Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;”.
Τα τζαμιά λοιπόν κατά των Ερντογάν του παρέχουν τη νομιμοποίηση να απαιτεί να γίνουν δικά του!
Για να μην ξεχνιόμαστε: η Άγκυρα εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει επιχείρηση ανάλογη μ΄ αυτή που κάνει στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα. Σε Κω και Ρόδο διάφοροι πρακτορίσκοι και πράκτορες της Άγκυρας προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα τουρκικής μειονότητας.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι όταν ο Νταβούτογλου ήρθε ως πρωθυπουργός στη Ρόδο έσπευσε να δει τζαμί στο νησί και να …παραπονεθεί για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
Ας ξυπνήσουμε κι ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε μόνο με… τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα από το σήριαλ των τηλεοράσεων.
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και του Real Fm και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: