Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΔ: Τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι»

Κύπριος δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα offshore εταιριών και το όνομά του εμφανίζεται στα περιβόητα Panama Papers, εθεάθη στο Μέγαρο Μαξίμου και προκάλεσε μια οργισμένη ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία.

«Τσίπρας και Παππάς να απαντήσουν τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι»»...
τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ημέρα που έγινε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.
Ο Κύπριος δικηγόρος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών και φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Island κ.λπ.
Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.
Το δημοσίευμα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που νωρίς το πρωί της Κυριακής (23.10.2016) εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Τσίπρας και Παππάς να μας απαντήσουν τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι»».
«Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά; Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία «Atlas Cyprus International Trust» η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Και καταλήγει: «Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι»».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Τσίπρας και Παππάς να μας απαντήσουν τι γύρευε η “αλεπού στο παζάρι”
Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.
Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το «πλούσιο βιογραφικό» βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;
Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;
Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν;
Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν;
Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο.
Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι».
———————————————————————————————–
Ειρωνική ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη φωτογραφία του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας και γραφικότητας» αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Η… νέα κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία προκλήθηκε όπως αναφέραμε παραπάνω μετά το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, όπου υπάρχει φωτογραφία που δείχνει τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος Κύπριος ειδικεύεται σε θέματα offshore εταιριών και το όνομά του εμφανίζεται στα περιβόητα Panama Papers, να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα «απάντησε» το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας και υποκρισίας και έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας.
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας και γραφικότητας
Στην προσπάθειά της να «βγάλει λαβράκι» για την ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας και της γραφικότητας.
Το κόμμα του κ. Χριστοφοράκου, της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων, του κ. Παπασταύρου, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς, των θαλασσοδανείων και των αθωωτικών τροπολογιών, προσπαθεί, να στήσει ένα αφήγημα διαπλοκής, γύρω από μια εταιρεία η οποία κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ, μόλις (!) δεκατέσσερις (14) φορές μικρότερο από το περίφημο μη εξυπηρετούμενο δάνειο (θαλασσοδάνειο) του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων.
Για να της βγει το αφήγημα, εξέδωσε σήμερα μια καταγέλαστη ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα.
Φιάσκο.
Ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: