Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΑΛΟ (ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)! «Το Συνέδριο αποφάσισε απολύτως κόντρα στην εισήγηση που έκανα εγώ… Να ξαναψηφίσουμε»!


Αυτή είναι ...δημοκρατία

Άναψαν τα αίματα» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το βράδυ, όταν άρχισε η συζήτηση και οι ψηφοφορίες για καταστατικές αλλαγές.

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας...
Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην προσμετρώνται οι βουλευτές, αλλά μόνον όσοι έχουν κυβερνητική θέση.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν εγκρίθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά προκρίθηκε η πρόταση που συμπεριλάμβανε στην ποσόστωση και τους βουλευτές. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να υπάρξει στιγμιαία ένταση και αντιδράσεις από τους Συνέδρους και τους βουλευτές.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος να υπάρξει νέα συζήτηση και να τεθεί η πρόταση σε νέα ψηφοφορία. Τόνισε στους συνέδρους πως «δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου», ζήτησε να γίνει η οργανωμένη συζήτηση που προβλέπεται (με δύο εισηγητές από κάθε πλευρά), ενώ επισημάνθηκε πως το συνέδριο δεν μπορεί να αλλάξει το Καταστατικό του κόμματος αφού είναι τακτικό και όχι καταστατικό συνέδριο.
Τελικά πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ψηφοφορία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε τελικώς δεκτή.
Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: