Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Η ΝΔ απορρίπτει (και καλά κάνει) τον Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στα επικοινωνιακά παιχνίδια απελπισίας του Μαξίμου.

Με ανακοίνωση, η ΝΔ εμμένει στη θέση της να καταργηθεί άμεσα ο νόμος Παππά, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν συμφωνεί με την υποψηφιότητα Πολύδωρα για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ.
Η ανακοίνωση της ΝΔ είναι η εξής:

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.
Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: