Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Οι δύο «πονοκέφαλοι» του Τσίπρα: Δεύτερη αξιολόγηση και αβεβαιότητα για το χρέος

Οι δύο «πονοκέφαλοι» του Τσίπρα: Δεύτερη αξιολόγηση και αβεβαιότητα για το χρέος

Έντονος σκεπτικισμός για τις διαθέσεις των δανειστών, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης με την Αθήνα να επιδιώκει την έγκαιρη ολοκλήρωσή της.

Παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες μονοπώλησαν τη δημόσια συζήτηση οι...
αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει ο πρωθυπουργός, σε κυβέρνηση και κόμμα, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν πως στο περιβάλλον Τσίπρα περισσεύει ο προβληματισμός αναφορικά με το μέλλον των διαβουλεύσεων και τις επιδιώξεις των δανειστών
Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσίπρας θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό το κεφάλαιο των αλλαγών στα κομματικά όργανα, ώστε να έχει μπροστά του καθαρό δρόμο.Επίσης, καθόλου τυχαία, διεμήνυσε από το βήμα του συνεδρίου ότι «η αόριστη προτροπή κάντε τα μαθήματά σας και βλέπουμε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», δείχνοντας ότι ο χρόνος είναι κρίσιμος παράγοντας για ένα θετικό φινάλε στην υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων. 
Επί ποδός και η ομάδα διαπραγμάτευσης
Με φόντο τα παραπάνω,  το κυβερνητικό απαράτ που μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης πέρασε χθες το κατώφλι του Μαξίμου(Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Κατρούγκαλος) και είχε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με βασικό μενού τα εργασιακά.
«Περιμένουμε να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι θεσμοί. Εμείς έχουμε πει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας και ότι πάμε με βάση το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», έλεγε πηγή της κυβέρνησης.Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα για την απομείωση του Χρέους, με το κυβερνητικό στρατόπεδο να μελετά πρωτοβουλίες καθώς ποντάρει πολλά επ’ αυτού.
Χείρα βοηθείας σε Μέρκελ-Ολάντ
Σε μια προσπάθεια πάντως να προλάβει τα χειρότερα, η Αθήνα ετοιμάζεται για έναν ακόμη γύρο πολιτικής διαπραγμάτευσης. Ασφαλείς πληροφορίες, επιβεβαιώνουν ότι βολιδοσκοπούνται επαφές στο περιθώριο της Συνόδου με Μέρκελ και Ολάντ.
ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: