Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Bild για τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Η επιστροφή του επαίτη Ελληνα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Την ώρα που η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες βρίσκονταν σε εξέλιξη, η Bild δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η επιστροφή του επαίτη Ελληνα», αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για την συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ...
 την Παρασκευή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το «κούρεμα του χρέους για το πτωχευμένο κράτος του».
«Για την Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε λάθος χρόνο!», σημειώνει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.
«Επειδή, η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας τους, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης».
Η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται  μπροστά σε ένα δίλημμα: κούρεμα χρέους ή έξοδος του ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης;
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις. «Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ οι φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο υπάρχουν και πάλι».
Παράλληλα, η Bild αναφέρεται στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο, γράφοντας πως «η Ουάσινγκτον βλέπει έναν στρατηγικό εταίρο πριν από τη Μέση Ανατολή. 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει ότι θα πιέσει για μια λύση στο χρέος πριν το τέλος του 2016 (που θα φέρει και το τέλος της προεδρικής του θητείας)».
Βασικά ζητήματα της επίσκεψης, σύμφωνα με την Bild είναι «το αμερικανικό συμφέρον να μην είναι πολύ κοντά με τη Μόσχα ο Τσίπρας και το χρέος».
Πγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: