Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Κατάρρευση χωρίς πάτο! Υπάρχει δημοσκόπηση που δείχνει 20(!!!) μονάδες πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δραματική φαίνεται να είναι η δημοσκοπική κάθοδος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, εδώ και μέρες, δυο δημοσκοπήσεις σοκ, διαφορετικών εταιρειών, κάνουν το γύρο των δημοσιογραφικών και κυβερνητικών γραφείων. Και οι δυο καταγράφουν την πρωτοφανή εκτίναξη της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποτυπώνουν τάσεις ακόμα και για...
πεντακομματική βουλή.
Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορά που στη μια περίπτωση ξεπερνά τις 20 (!!) μονάδες στην εκτίμηση ψήφου και τη ΝΔ να φτάνει σε  επίπεδα αυτοδυναμίας.
Σε ιστορικά χαμηλά είναι και τα ποσοστά δημοφιλίας του πρωθυπουργού (του οποίου οι ποιοτικοί δείκτες είναι σε κάθετη πτώση ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος μάλιστα βρίσκεται πίσω από την Φώφη Γεννηματά.
Και στις δυο δημοσκοπήσεις, οι οποίες είναι σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων, αποτυπώνεται  μια έντονη κινητικότητα στην κεντροαριστερά με την Δημοκρατική Συμπαράταξη  να ξεπερνά την Χρυσή Αυγή και να βρίσκεται στην τρίτη θέση, προσεγγίζοντας ποσοστά από  7-5% εως 8,5%.
Και στις δυο περιπτώσεις καταγράφεται μια «ολική κατάρρευση» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους (του Σεπτεμβρίου του 2011) που τον στήριξαν να δηλώνουν σε ποσοστό άνω του 35% ότι δεν προτίθεται να τον ξαναψηφίσουν «ούτε με σφαίρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: