Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μύλος για το #perouka_gate - Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ αποκαλύπτει: Δεν έγραψα ποτέ το κείμενο - Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις: «Ποιος έγραψε το τηλεγράφημα;»

Μύλος για το #perouka_gate -Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ αποκαλύπτει: Δεν έγραψα ποτέ το κείμενο

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στις ΗΠΑ Γιώργος Μηλιώνης, που βρέθηκε στο στόχαστρο των δημοσιογράφων του #perouka_gate, αρνείται πως έγραψε το σχετικό τηλεγράφημα.

«Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω...
τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ», τονίζει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η δήλωσή του από τις typologies.gr:
Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.
Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.
Δεν το έπραξαν.
Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.
Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονοματός μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ
Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.
Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.
Δημάδης: Επί πέντε ημέρες σιωπούσε, τώρα είναι αργά
Αμεση ήταν η απάντηση του Θάνου Δημάδη, μέσω social media, ο οποίος υποστήριξε πως ο δημοσιογράφος σιωπούσε στην «επιχείρηση σπίλωσης μου από το δολοπλόκο δελτίο τύπου του ΑΠΕ»
«Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ επι πέντε μέρες σιωπούσε στην επιχείρηση σπίλωσης μου από το δολοπλόκο δελτιο τύπου του και του ΑΠΕ. Έχει κι αυτός ακέραιη την ευθύνη για τον εξευτελισμό και την ηθική βλάβη που υπέστην στην σπίλωση της δημοσιογραφικής και προσωπικής υπόληψης μου από ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ που με παρουσίασαν ως συλληφθέντα από το FBI και κατηγορούμενο για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, αντιποίηση αρχής από την αμερικανική αστυνομία», έγραψε στο Facebook.

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις

Εξηγήσεις για το επεισόδιο στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους και τον υπουργό Επικρατείας, ζητά η ΝΔ. Μετά την διάψευση του απεσταλμένου του ΑΠΕ στη Ν. Υόρκη η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μάθει ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα του πρακτορείου.
Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως  «ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ ) στις Η.Π.Α. κ. Γιώργος Μηλιώνης, με δήλωσή του διέψευσε ότι είναι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για το επεισόδιο του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά με τους δυο Έλληνες δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη.»
Σύμφωνα με τη ΝΔ «εύλογα» προκύπτει το ερώτημα και περιμένει απάντηση από τη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ποιος συνέταξε και απέστειλε το τηλεγράφημα. «Μήπως τελικά ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς έχει και αλλά χαρίσματα εκτός από τη σύνταξη του νόμου - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες;» διερωτάται η ΝΔ.
Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: