Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Guardian: Πεδίο δράσης της μαφίας τα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα

Guardian: Πεδίο δράσης της μαφίας τα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα Θύματα εγκληματικών ομάδων από Ελληνες και Αλβανούς πέφτουν οι πρόσφυγες στα κέντρα κράτησης μεταναστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «στόχος της μαφίας οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα» σημειώνεται ότι...
χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες αποτελούν τα «ιδανικά θύματα για πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών και δουλέμπόριο».
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι πληροφορίες για τις «ανησυχητικά επικίνδυνες καταστάσεις σε πολλές από τις εγκαστάσεις για τους πρόσφυγες» φτάνουν σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία τεσσάρων νέων κέντρων φιλοξενία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού.
«Αν δεν γίνει τίποτα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής αυτών των προσφύγων προβλέπω μεγάλη καταστροφή» προειδοποιεί εθελοντής αμερικανικής καταγωγής που εργάζεται στο καμπ Ελπίδα έξω από τη Θεσσαλονίκη.
«Με 55 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα η Ελλάδα έχει στην πράξη γίνει "μαύρη τρύπα" για τους πρόσφυγες αφού η ΕΕ και οι βαλκανικές χώρες έχουν κλήσει τα σύνορά τους προκειμένου να τους αποκλείσουν. Σε ιδιωτικές συζητήσεις αρκετοί Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι αριθμοί των μεταναστών αυξάνονται καθώς υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια ότι η συμφωνία που υπεγράφη πριν από 5 μήνες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι έτοιμη να καταρρεύσει» γράφει η Helen Smith για τον Guardian.
πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: