Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ασημένιο για τον Γιαννιώτη στη μαραθώνια κολύμβηση - Το θρίλερ για το χρυσό

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Patrick B. KraemerΟ Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε τελικά ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν τελικά πρώτο τον...
Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ. Ο Έλληνας υπεραθλητής στα 36 του χρόνια έδωσε τεράστια μάχη και κέρδισε μία θέση στο βάθρο στα 10.000 ανοιχτής θαλάσσης. Ο Γιαννιώτης βρέθηκε μέχρι και στην 23η θέση, αλλά κατάφερε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του να ανέβει στο ολυμπιακό βάθρο, μετά από 5 Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Ωστόσο ο Ελληνας αθλητής ήταν άτυχος, αφού έχασε το χρυσό μετάλλιο για δέκατα του δευτερολέπτου. Ενδεικτικό είναι πως ο Γιαννιώτης και ο Βέερτμαν ειχαν τον ίδιο χρόνο. 
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου στην κολύμβηση στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας. 
«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
ΣΥΡΙΖΑ: Δεινός μαχητής ο Σπύρος Γιαννιώτης υπηρετεί το ευ αγωνίζεσθαι 
«Τα ολόψυχα συγχαρητήριά μας εκφράζουμε στον κορυφαίο αθλητή Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού ολυμπιακού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ. Δεινός μαχητής, ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί πρότυπο όχι μοναχά για τις παγκόσμιες διακρίσεις και τα μετάλλια που κατέκτησε, αλλά κυρίως διότι υπηρέτησε με μοναδικό τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι. Το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελεί το επιστέγασμα μιας λαμπρής αθλητικής πορείας. Θερμά συγχαρητήρια, ακόμη, στον προπονητή του αλλά και σε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του σε κάθε στιγμή της ζωής και των αγώνων του.

ΝΔ: Ο τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης 
«Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά!»αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.
ΠΑΣΟΚ: Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε ένα συγκλονιστικό αγώνα 
Τα συγχαρητήρια της μέσω του Twitter απέστειλε στον ασημένιο Ολυμπιονίκη και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά γράφοντας χαρακτηριστικά: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής!»
Το Ποτάμι: Το ασημένιο του Γιαννιώτη ζυγίζει όλο το χρυσάφι της αγωνιστικότητας
O Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του. Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι. Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο.
ΚΚΕ: Η νίκη σου είναι παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Η "Χρυσή" νίκη, που πέτυχες, με τον απίθανο τερματισμό, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια, επίσης, στον προπονητή σου κι όσους σου στάθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου. Είναι το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας που συνολικά αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: