Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ»: Η τουρκική πρεσβεία κατηγορεί την κυβέρνηση για την επίθεση – Εγείρει θέμα αποζημίωσης !


Με έγγραφο της προς το ελληνικό ΥΠΕΞ που φέρει την ένδειξη «άκρως επείγον», η τούρκικη πρεσβεία στην Αθήνα εγκαλεί την κυβέρνηση για την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα από μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας, ενώ αφήηνει ανοικτή την διεκδίκηση αποζημίωσης.

Στο έγγραφό της, που συνοδεύεται από CD...
με υλικό από την επίθεση και το οποίο παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, κάνει λόγο για ολιγωρία των αστυνομικών δυνάμεων καθώς όπως τονίζεται:
«Όπως μπορείτε να διακρίνετε από το καταγεγραμμένο υλικό η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια για την αποτροπή της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών».

«Η Πρεσβεία θα επιθυμούσε επίσης να επισημάνει το γεγονός ότι διατηρεί κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση από την Ελληνική Δημοκρατία για τις φθορές που προκλήθηκαν από την ανεμπόδιστη επίθεση», σημειώνεται επίσης στο έγγραφο.
«Συνεπώς η πρεσβεία θα επιθυμούσε να υπογραμμίσει ότι αναμένει από την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών», προσθέτει.
Τέλος, σημειώνει ότι θα παρακαλούσε το υπουργείο να μεσολαβήσει ώστε οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.
Το έγγραφο εστάλη την ίδια ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση με μπογιές στο κτήριο της πρεσβείας, στη Βασιλέως Γεωργίου.
Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 26 Ιουλίου από 10 άτομα τα οποία έριξαν μπογιές στους τοίχους του κτηρίου και εν συνεχεία αποχώρησαν ενώ πέταξαν τα φειγ βολάν στα οποία αναφέρονταν στην αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενούς λαούς της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: