Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ! Έστειλε επιστολή στον Τσίπρα – Τι του γράφει

Mε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, συναντήθηκε κατ΄ιδίαν το πρωί ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση έγινε προκειμένου, ο τελευταίος να του επιδώσει επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας,κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία.
Ο ΣΚΑΙ στη διαδικτυακή του έκδοση επικαλούμενος πηγές αναφέρει ότι...
 στην επιστολή περιγράφονται οι κινήσεις του κινήματος Γκιουλέν και πώς αποσοβήθηκε το πραξικόπημα, και επισημαίνεται ότι ήταν «ασθενής η στήριξη της Δύσης προς την Τουρκία». Παράλληλα, σημειώνει πως διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση, δια της πλαγιάς οδού, εκμεταλλευόμενος τις διεθνείς επαφές του Αχμέτ Νταβούτογλου. Πανομοιότυπη επιστολή φαίνεται ότι έχει σταλεί σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου. Στη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο ηγετών συζητήθηκαν οι διμερείς συναντήσεις κατά την επόμενη περίοδο, θέματα δικαστικής συνεργασίας, καθώς και η συνεργασία στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, την ενέργεια και τις μεταφορές.

crash

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

".. .επικοινωνίας των δύο ηγετών. . ."

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑΚΙ!