Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! Βεβήλωσαν δύο Ιερούς Ναούς στα Εξάρχεια – Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ – Ν.Δ.: Να πάρουν θέση στην Κυβέρνηση πριν έρθουν τα χειρότερα!

Βανδαλισμοί σημειώθηκαν από αγνώστους τα ξημερώματα σε δύο εκκλησίες στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στις 2:35 στα Εξαρχεια, άγνωστοι έριξαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασίλειου πέντε γυάλινα μπουκάλια με μπογιά, στις δυο πόρτες και στα σκαλοπάτια της εκκλησίας.
Στις 3:35 άγνωστοι πέταξαν τρία μπουκάλια με χρώμα...
στον Ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας με αποτέλεσμα να σπάσει ο υαλοπίνακας της κεντρικής πόρτας. Επίσης έριξαν μπογιές στα σκαλοπάτια και στον τοίχο.

Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/07), «άγνωστοι» βεβήλωσαν και τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, γράφοντας συνθήματα στην εξωτερική πρόσοψη του. Συγκεκριμένα έγραψαν συνθήματα σατανικού περιεχομένου (I love you satan), καθώς και σχετικά με τις καταλήψεις (κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις).
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τις επιθέσεις:
«Τα χάδια του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα τη διαρκή αποθράσυνσή τους.
Μετά την εισβολή τους στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες πολίτες βρισκόμαστε μπροστά σε μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών σε Ιερούς Ναούς στην Κρήτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα στο κέντρο της Αθήνας.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση.  Και ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες του, πριν έρθουν ακόμη χειρότερα».
Σε επιφυλακή η Αστυνομία
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή και έχουν δοθεί οδηγίες για διακριτική ενίσχυση ιερών ναών προκειμένου να αποφευχθούν νέες επιθέσεις, ιδιαίτερα την ερχόμενη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: