Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Γκρέμισαν τα τείχη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα για την «χρυσή» Κορακάκη - Βίντεο από Δράμα..!

Γκρέμισαν τα τείχη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα για την «χρυσή» ΚορακάκηΣτιγμές θριάμβου για την χρυσή Ολυμπιονίκη
Συγκλονιστικές εικόνες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Μακεδονία»
Με κότινο ελιάς την υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Απίστευτη υποδοχή στη Δράμα - Χωρίς επισήμους, το ζήτησε η ίδια
«Είμαι ευτυχσμένη, έκλαιγα μέσα στο αυτοκίνητο, η πρώτη της δήλωση στη γενέτειρά της
Οργή για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου-παράγκα: «Ηταν απογοήτευση»...

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της και τα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο περασμένα στον λαιμό της έφτασε στην Ελλάδα το «χρυσό» κορίτσι, η Αννα Κορακάκη.
Λίγο πριν τις 17:00 προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τον πατέρα της (και προπονητή της) Τάσο. Κόσμος, είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να υποδεχτεί την Ολυμπιονίκη, με «ζεστασιά», για τη μεγάλη της επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.
Με πλατύ χαμόγελο διαρκώς η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο, τη μαμά και τον αδερφό της να την περιμένουν καρτερικά σε απόσταση και φορώντας στο κεφάλι στεφάνι ελιάς, δεν αρνήθηκε να αγκαλιάσει, να φωτογραφηθεί και να μιλήσει σε όλους όσοι της το ζήτησαν.

«Νιώθω φανταστικά. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έκανα. Η υποδοχή στην Αθήνα, αλλά και εδώ, με βοηθούν να καταλάβω τι έχει γίνει. Το επίτευγμά μου με κάνει αισιόδοξη για περισσότερα μετάλλια στο μέλλον», ανέφερε αρχικά η Κορακάκη.
Μιλώντας για τον τελικό στα 25μ, που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, είπε: «Ηταν στο τέλος η αντίπαλός μου ή εγώ. Είχα πολύ άγχος, διαχειρίστηκα τις σκέψεις μου και τα κατάφερα».
Για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου που έκανε προπονήσεις στη Δράμα, επισήμανε: «Εχω τους τελικούς των παγκοσμίων Κυπέλλων τον Οκτώβριο, θα πρέπει σε λίγες μέρες να αρχίσω να προπονούμαι γι’ αυτούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να μεριμνήσει ο Δήμαρχος Δράμας για το που θα προπονηθώ, καθώς αυτοβούλως και βίαια γκρέμισε το σκοπευτήριο στο νταμάρι. Είχαμε και εξοπλισμό μέσα, δεν ενημερωθήκαμε για ό,τι έγινε. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου αποφάσισε να το γκρεμίσει! Απογοητεύθηκα πάρα πολύ όταν το έμαθα χθες, μπαίνοντας στο ίντερνετ για να δω φωτογραφίες. Εξοργίστηκα, για να είμαι ειλικρινής».
Οπως είπε επίσης «πρέπει η Πολιτεία να βοηθά όλους τους αθλητές πριν καταφέρουμε από μόνοι μας να κατακτήσουμε μετάλλια. Χρειαζόμαστε υποδομές για να φτάσουμε στην επιτυχία. Όταν εμφανίζονται όλοι μετά, δεν έχει νόημα».
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Η Αννα Κορακάκη πρόσθεσε ακόμη: «Δεν ξέρω αν θα μπορώ τώρα να μπω στο σπίτι μου (σ.σ. στη Δράμα), αν κρίνω από τις υποδοχές εδώ και στην Αθήνα. Θα γιορτάσω την επιτυχία με τους φίλους και τους συγγενείς μου, που με στήριζαν πριν γίνει όλο αυτό και θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει».
Φωτογραφίες: Eurokinissi-MOTION TEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Μετά την θερμή υποδοχή, η Αννα Κορακάκη και οι γονείς της θα πάνε στην Δράμα - τόπο διαμονής τους - όπου και θα γίνει τρικούβερτο γλέντι.  
Ο Τάσος Κορακάκης, μεταξύ άλλων, είπε: «Σήμερα είναι μέρα χαράς, θέλουμε να το γιορτάσουμε, να πάμε διακοπές και μετά να σκεφτούμε τη συνέχειά μας. Οι αγώνες μας δε σταματούν. Να κοιτάξει λίγο και η Αννα το Πανεπιστήμιο, τις σπουδές της. Δε θέλω να αναφερθώ σε τίποτα άλλο, δε θέλω να μιλήσω για την Ομοσπονδία, για κανέναν. Ο Διονύσης (σ.σ. ο αδερφός της Αννας που ασχολείται επίσης με τη σκοποβολή), αν έχει τη διάθεση και προσπαθήσει, πιστεύουμε ότι μπορεί να σταθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες».
Αμφότεροι η Αννα Κορακάκη και ο πατέρας της αφιέρωσαν την επιτυχία στους Ολυμπιακούς στο Ρίο «Στη γυναίκα μου και μαμά της Αννας, που έχει υπομείνει πολλά τόσα χρόνια και στον αδερφό της, που τη βοηθά στις προπονήσεις», όπως τόνισε ο Τάσος Κορακάκης.
Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, είπε ακόμη: «Και στον πατέρα μου που πίστεψε σε μένα και σε στιγμές που δεν πίστευα εγώ στον εαυτό μου, μου έδινε κίνητρο και με ενθάρρυνε».
Η μητέρα της εμφανώς συγκινημένη ζήτησε να αφήσουν το παιδί της να ξεκουραστεί ενώ για τις υποσχέσεις που πήρε η Ολυμπιονίκης από την Πολιτεία απάντησε χαρακτηριστικά: «Υποσχέσεις δίνουν, το θέμα είναι να δούμε αν θα τις τηρήσουν».
Αμέσως μετά, όλοι μαζί μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και τόπο διαμονής τους, την Δράμα.
Συγκλονιστική υποδοχή στην Δράμα


Συγκλονιστκή ήταν η υποδοχή της Αννας Κορακάκη στην γενέτειρά της στη Δράμα.
Εκατοντάδες κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συμπολίτες της έσπευσαν να υποδεχθούν το «χρυσό κορίτσι» των Ολυμπιακών αγώνων.
Κανείς επίσημος δεν πήγε στην υποδοχή της, έπειτα από αίτημα της ίδιας. «Θέλω να το γιορτάσω με όσους με στήριξαν και θα εξακολουθήσουν να με στηρίζουν πραγματικά» δήλωσε μερ νόημα η χρυσή Ολυμπιονίκης.
«Ζω ένα όνειρο» δήλωσε η ίδια εμφανώς συγκινημένη και χαρούμενη. «Είναι μέρα χαράς και ξεκούρασης» επαναλάμβανε διαρκώς. Δαφνοστεφανωμένη με τον κότινο ελιάς, η Αννα Κορακάκη έβγαλε πολλές φωτογραφίες, υπέγραψε αυτόγραφα ενώ ενθουσιάστηκε με κάποιον φίλο της που είχε φορέσει ένα t-shirt με την φωτογραφία της μωρό. Η Αννα Κορακάκη ζούσε σε πελάγη ευτυχίας ενώ χόρεψε στους ρυθμούς της τοπικής μπάντας που ήρθε για την υποδοχή της.
Η θριαμβευτική υποδοχή στην Αθήνα
Στις 13:25 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση της Alitalia. Ολα ήταν έτοιμα για την υποδοχή της χρυσής Ολυμπιονίκη. Χαρούμενη, αλλά και εμφανώς τρακαρισμένη από την υποδοχή με το κόκκινο χαλί, το άγημα και τους δημοσιογράφους, η Αννα Κορακάκη κατέβηκε από το αεροσκάφος με τον πατέρα της στο πλευρό της. Το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο ήταν περασμένα στον λαιμό της. 




«Με απογοήτευσε το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου»



Η 20χρονη Ολυμπιονίκης
 δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό της για το γεγονός πως χωρίς να ενημερωθεί, γκρεμίστηκε το σκοπευτήριο, στο οποίο προπονούνταν.
«Με εκνεύρισε πάρα πολύ αυτή η είδηση! Ήταν μια απαράδεκτη κίνηση! Θα μιλήσω για το θέμα με τον Δήμαρχο, όταν επιστρέψω στην Δράμα. Δεν με ρώτησε κανείς, ουσιαστικά έγινε με το «έτσι θέλω». Πιστεύω ότι το έκαναν επειδή ήταν μια εικόνα που δεν τιμούσε τη δημοτική αρχή. Είχα πράγματα εκεί. Δεν λέω, είναι χρήσιμο να γίνει κάτι καλύτερο, όμως όλα έγιναν τόσο βίαια και βιαστικά. Το ξήλωμα έγινε λίγες ώρες μετά από το πρώτο μετάλλιο. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα προπονήσεις εκεί. Δεν σεβάστηκαν τον χώρο μας. Έπρεπε να κατασκευαστεί ένα νέο σκοπευτήριο αλλά πιο πριν, όταν το χρειαζόμουν. Έπρεπε να γίνει πριν πάω στο Ρίο, όμως δεν το είχα».
Μετά από μία σχεδόν 12ωρη πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο για τη Ρώμη και μια καθυστέρηση στο ιταλικό αεροδρόμιο, η Αννα Κορακάκη έφτασε τελικά στην Αθήνα. Στις 13:25 προσγειώθηκε η πτήση της Alitalia AZ 716 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 
Η 20χρονη Ολυμπιονίκης, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία Stoiximan, τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις πως τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί αυτό που έχει πετύχει.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στις κάμερες αμέσως μετά την άφιξή της από τη Ρώμη:
«Αλήθεια, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Με βοηθάτε με αυτό που ζω τώρα, γιατί τα πράγματα εκεί ήταν πιο ήρεμα. Αυτά τα μετάλλια σημαίνουν τα πάντα για μένα, ήταν όνειρο ζωής πριν ακόμη γίνω αθλήτρια, γιατί γενικά θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά αυτό το μετάλλιο να μην έρθει ποτέ. Εχω κάνει τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσα, δούλεψα σκλήρά, ήρθαν αυτά τα μετάλλια και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη».
Και συνέχισε: «Ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, κυρίως στο αγώνισμα που πήρα το χάλκινο, όμως μετά ήρθε το χρυσό και στο σπορ πιστόλι. Κατάφερα να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου στον τελικό και έτσι ήρθε αυτή η επιτυχία. Με κάνει υπερήφανη το ότι είμαι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ελπίζω να μην είμαι η τελευταία.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες, αυτά τα μετάλλια δεν τις αναιρούν. Θα έκανα αναφορά στις δυσκολίες που πέρασα ακόμη κι αν δεν είχαν έρθει. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Για τον ελληνικό αθλητισμό δεν θα ήθελα να μιλήσω, αλλά για τα νέα παιδιά θέλω. Ελπίζω αυτά τα μετάλλια να τους δώσουν κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε αυτά που ήδη ασχολούνται να τους δώσει κίνητρο να πάνε ακόμη πιο μπροστά.
Μια από τις προσδοκίες μου, ένα από τα όνειρά μου εκτός από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, ελπίζω η σκοποβολή να γίνει πιο γνωστή στην Ελλάδα γιατί τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών όλο και μειώνεται. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον πατέρα μου, τους φίλους μου και όσους με στήριξαν πριν γίνει όλο αυτό, όπως επίσης και αυτούς που θα με στηρίξουν όταν τελειώσουν όλα αυτά».
Τέλος, για το αν έχει κάποιο γούρι απάντησε: «Τίποτα, μόνο ένα βραχιόλι που μου έχει δώσει η γιαγιά μου μετά το Πανευρωπαϊκό στη Μόσχα και το οποίο είχα στην τσέπη μου».
Συγκινημένος ο Τάσος Κορακάκης
Με τον διπλό ρόλο του προπονητή και του πατέρα, ο Τάσος Κορακάκης επανέλαβε και αυτός πως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που πέτυχαν, ενώ διευκρίνισε ότι πρώτα έρχεται η σχέση πατέρα-παιδιού και μετά αυτή του προπονητή-αθλητή.
«Ο διαχωρισμός προπονητή και πατέρα δεν είναι δύσκολος. Πρώτα υπάρχει η σχέση πατέρα-παιδιού και μετά η σχέση προπονητή-αθλητή. Υπήρχαν εντάσεις βέβαια στις προπονήσεις. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, περιμέναμε μια καλή εμφάνιση με κάποιες πιθανότητες για μετάλλιο, αλλά δεν είχαμε στο μυαλό μας το χρυσό», τόνισε ο πατέρας της 20χρονης Ολυμπιονίκη.
Τη χρυσή Ολυμπιονίκη υποδέχθηκε ο υπ. Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής 
Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, υποδέχθηκε την χρυσή Ολυμπιονίκη και τον πατέρα της. «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει».
Η παραμονή της Άννας στην Αθήνα ήταν σύντομη, αφού με νέα πτήση πέταξε για τη Θεσσαλονίκη όπου προσγειώθηκε στι; 17:00. Αμέσως μετά την θερμή υποδοχή, που τους επεφύλαξαν, ταξίδεψε για την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Δράμα.
Η καθυστέρηση της πτήσης στη Ρώμη λόγω των... όπλων
Οσο για την καθυστέρηση στη Ρώμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος στα όπλα της Κορακάκη ήταν η αιτία να χάσει η Αννα την προηγούμενη πτήση της Alitalia, η οποία ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11:40.
Αμεση μάλιστα, εκείνη την ώρα, ήταν η ενημέρωση στην επίσημη σελίδα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Facebook.
Αρκετές ώρες νωρίτερα, η Αννα Κορακάκη είχε ποζάρει χαμογελαστή μαζί με τον πατέρα και προπονητή της, κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Στις κορυφαίες του κόσμου
Μετά τις σπουδαίες επιδόσεις της στο Ρίο, η 20χρονη αθλήτρια κατατάσσεται πλέον επάξια ανάμεσα στις κορυφαίες σκοπεύτριες του κόσμου, καθώς, σύμφωνα με την κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικής Σκοποβολής, αυτή τη στιγμή έχει καταλάβει την 5η θέση στα 25 μέτρα με πιστόλι, το αγώνισμα στο οποίο κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.
Όσον αφορά στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, άθλημα στο οποίο κατέκτησε το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο, εκεί έχει καταλάβει την 4η θέση στην κατάταξη.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: