Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 5.000 ΑΚΙΝΗΤΑ! Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί!

Τέλος η ανοχή από τις τράπεζες αφού πλησιάζει η 15η Σεπτεμβρίου όπου θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί των κατοικιών! 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή οι πρώτοι πλειστηριασμοί ξεκινούν εκείνη την ημερομηνία που ανοίγουν και τα δικαστήρια. 
Όπως αναφέρεται οι τράπεζες έχουν ήδη έτοιμους τους φακέλους των δανειοληπτών που...
δεν ήταν εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και αναμένεται να βγάλουν αμέσως στο σφυρί τα πρώτα 2.000 ακίνητα και εν συνεχεία ο αριθμός αυτός θα φτάσει μέχρι και τις 5.000.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί, θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Τα ακίνητα φτάνουν τις 2.000 και οι κάτοχοί τους έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα. Επίσης αφορά εκείνους που αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.

Οι τράπεζες επιμένουν ότι δεν πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή τα μικρά ακίνητα οικογενειών που δεν έχουν μεγάλη ή άλλη περιουσία.

Λένε επίσης, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι δεν θα δούμε εικόνες όπως αυτές της Ισπανίας όπου μικροϊδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έπειτα από τους μαζικούς πλειστηριασμούς που πραγματοποίησαν οι τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: