Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Ούτε ένα ευρώ στην Άννα Κορακάκη - Πού πήγε το 1 εκατ. της Ομοσπονδίας;..Ξεσπάει ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης

Η «Freddo» φέρνει στο φως τον οικονομικό ισολογισμό της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, που δεν περιελάμβανε ούτε ευρώ για ολυμπιακή προετοιμασία. Μπάτζετ 43.000 ευρώ για σεκιούριτι στο σκοπευτήριο του Βύρωνα.
Ξεσπάει ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης
  • «Με 1 εκατομμύριο έσοδα δεν είχαν χρήματα να στείλουν τον Μαυρομάτη σε προολυμπιακά τουρνουά»
  • «Αν η Αννα δεν ήταν άχαστη, θα φρόντιζε η ομοσπονδία να μην... πάει στους Ολυμπιακούς»
  • «Στις συνδρομές των μελών και τις άδειες οπλοφορίας είναι το ζουμί, με 750.000 ευρώ έσοδα τον χρόνο, για να πηγαίνει ο εξοπλισμός στους δικούς τους»
  • «Ζητήσαμε για την Αννα φυσίγγια από τον Μάιο του 2015 και τα πήραμε Φεβρουάριο του 2016» 
  • «Ζητήσαμε εφεδρικό όπλο τον Μάιο του 2016 και το πήραμε με ελαττωματική σκανδάλη ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς» 

Αν οι επιτυχίες που κατάφερε η Άννα αποτελούν τη χαρά και την ευτυχία της σκοποβολής, η ντροπή της σκοποβολής αναδεικνύεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo και στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Στέφανου Κωνσταντινίδη. Κατά μέτωπο επίθεση του Τάσου Κορακάκη προς τη ΣΚ.Ο.Ε όταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντιλήφθηκε ότι η ΣΚ.Ο.Ε ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ σε έσοδα ετησίως! Ο Τάσος Κορακάκης ξεσπάει και σύμφωνα με δήλωσή του ετοιμάζεται να απευθυνθεί στην Γ.Γ.Α σχετικά με όσα του έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην ΣΚ.Ο.Ε.
Αξιοσημείωτος είναι ο επίλογος του άρθρου όπου όταν ο δημοσιογράφος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΚ.Ο.Ε, δόθηκε ραντεβού το οποίο και δεν τηρήθηκε. Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος αναφέρει: 
«Καμία Απάντηση – Η Freddo, έχοντας στη διάθεσή της όλα τα επίσημα έγγραφα, επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΚ.Ο.Ε και επί σειρά ετών μέλος της, Θανάση Παπαγεωργίου, και του ζήτησε την επίσημη θέση της Ομοσπονδίας, τόσο στις καταγγελίες του κ. Κορακάκη όσο και στα δημοσιογραφικά ερωτήματα σχετικά με τα έσοδα και τα έξοδα της Ομοσπονδίας. Κλείστηκε ραντεβού χτες στις 11.30 το πρωί, αλλά ο κ. Παπαγεωργίου δεν εμφανίστηκε και δεν απάντησε ποτέ στα δεκάδες τηλεφωνήματα και τα γραπτά μηνύματα του υπογράφοντος το ρεπορτάζ.»
Η ΣΚ.Ο.Ε μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, πληροφορίες θέλουν ότι θα το πράξει άμεσα ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει.
Συνοπτικά τα όσα εξιστορούνται στο ρεπορτάζ της Freddo:
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι αφού πήρε στα χέρια του τον οικονομικό απολογισμό της ΣΚ.Ο.Ε για το 2015, επικοινώνησε με τον Τάσο Κορακάκη: 
«Καλέσαμε λοιπόν τον πατέρα και προπονητή της Άννας Κορακάκη (δεν αναγνωρίζεται επισήμως από τη ΣΚ.Ο.Ε ως προπονητής), Τάσο Κορακάκη, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε για την ευρωστία της ΣΚ.Ο.Ε»
Τότε σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τάσος Κορακάκης ξεσπάει και αναφέρει ότι από τη ΣΚ.Ο.Ε δεν έχουν λάβει ποτέ χρήματα, ούτε ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία ενώ παράλληλα δηλώνει ότι ενώ και ο ίδιος είναι 20 χρόνια αθλητής της εθνικής ομάδας δεν έχει πάρει ούτε φόρμες από τη ΣΚ.Ο.Ε. 
«Μία φόρμα πήρε η Άννα και αυτή  δεν της έκανε και ήταν χάλια. Πάλι καλά που μας πήρε φόρμες η ΕΟΕ. Ούτε μπλουζάκι δεν πήραμε από την Ομοσπονδία»
Ο Τάσος Κορακάκης αναφέρεται και στον Νίκο Μαυρομάτη που πήγε στο Μπακού με δικά του έξοδα και μετά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιταλία καθώς η ΣΚ.Ο.Ε. του είχε πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και αν θέλει να συμμετάσχει να πάει με δικά του έξοδα!
Ο Τάσος Κορακάκης αναρωτιέται: 
«Όλα αυτά με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ έσοδα το χρόνο η Ομοσπονδία;»
Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Τάσος Κορακάκης αναφέρει και τη συνάντηση που είχε στο σπίτι του Προέδρου της ΣΚ.Ο.Ε, κ. Κανελλάκη, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Παπαγεωργίου τον Μάιο του 2015:
«Τους είπα δεν ζητάω πολλά, παρά μόνο δύο πράγματα: Πρώτον, επειδή είναι χρονοβόρα η διαδικασία της παραγγελίας των φυσιγγίων, να παραγγελθούν γρήγορα για να τα έχουμε έως τον Σεπτέμβριο του 2015. Ξέρετε πότε τα πήραμε; Φεβρουάριο του 2016 πήραμε τα φυσίγγια. Και, δεύτερον, τους ζήτησα να έχουμε και αναπληρωματικό πυροβόλο όπλο σε περίπτωση που μπλοκάρει στους αγώνες το βασικό όπλο της Άννας, όπως επιβάλλει ο κανονισμός…. Τελικά το πήραμε τον Ιούνιο του 2016, ενάμιση μόλις μήνα πριν τους Ολυμπιακούς.»
Την χαριστική βολή προς τη ΣΚ.Ο.Ε τη δίνει στην ενότητα του άρθρου «Στην κοροϊδία» όπου αναφέρει ότι:
«Πρόκειται για ένα κλειστό λόμπι, αυτό είναι η ομοσπονδία, και ευνοούν αυτούς που θέλουν!»
Εκτενής σχολιασμός και στα έσοδα της ΣΚ.Ο.Ε καθώς ανέφερε:
«Είδατε στα έσοδα πόσα παίρνει η Ομοσπονδία; Στις συνδρομές των μελών είναι το ζουμί: 750.000 ευρώ το 2015 από συνδρομές μελών, δελτία, παράβολα και άδειες οπλοκατοχής. Πες μου εσύ ποια Ομοσπονδία, τέτοια, «μικρή» όπως η ΣΚ.Ο.Ε, έχει έσοδα πάνω από ένα εκατομμύριο; Το θέμα δεν είναι μόνο η προετοιμασία της Άννας. Στους ευρωπαϊκούς αγώνες αεροβόλων φέτος είχαμε μία συμμετοχή. Μόνο την Άννα. Για λόγους οικονομικούς, όπως μας είπαν. Είναι αδιανόητο για μία Ομοσπονδία που πληρώνει 43.000 ευρώ τον χρόνο σε σεκιούριτι. Έχει η Ελλάδα άλλους 3-4 αθλητές αξιόλογους και μάλιστα έχουμε και τρία μικρά κορίτσια με ταλέντο, που, αν τα προσέξουν, μπορούν να πάνε πάρα πολύ ψηλά. Αλλά δεν τους στέλνουν σε κανένα διεθνές μίτινγκ. Δεν στέλνει αθλητές η ΣΚ.Ο.Ε πουθενά. Με αυτό τον προϋπολογισμό που καταθέτουν και αυτά τα έσοδα, πάνω από ένα εκατομμύριο, ας απολογηθούν. Ενώ λένε σε μας ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους αθλητές, μαθαίνω ότι έκαναν προσλήψεις προσωπικού γραφείου. Είναι δυνατόν να μην κατεβάζουμε αθλητές σε αγώνες για να αυξάνουμε τον αριθμό των υπαλλήλων; Εγώ θα πάω στην Γ.Γ.Α και θα καταθέσω τις ενστάσεις μου.»
Για το πλήρες ρεπορτάζ, αγοράστε την εφημερίδα Freddo και διαβάστε το σαλόνι στις σελίδες 20-21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: