Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

«ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ» ΤΗΣ Η ΚΛΙΝΤΟΝ! Εκμηδένισε την διαφορά ο Τράμπ – Η δημοσκόπηση κόλαφος

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος γα την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει σχεδόν ίσο ποσοστό των προθέσεων ψήφου με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον για πρώτη φορά από τον Μάιο

σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς κατά...
τη διάρκεια του συνεδρίου του GOP στο Κλίβελαντ αυτή την εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μέσω Διαδικτύου από την 18η ως την 22η Ιουλίου, κατέδειξε ότι το 41% των Αμερικανών που λένε ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Τραμπ. Με δεδομένο ότι το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας κυμαίνεται περί το 4%, αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ και η Κλίντον πρακτικά ισοψηφούν.
Πριν αρχίσει το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ της πολιτείας Οχάιο τη Δευτέρα, ο Τραμπ υπολειπόταν κατά σχεδόν δέκα εκατοστιαίες μονάδες της Κλίντον με βάση τις δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων έλαβε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στο συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου όμως το κόμμα δυσκολεύτηκε να επιδείξει ενότητα, αλλά το τελευταίο του βράδυ οι παριστάμενοι χειροκρότησαν όλοι τον Τραμπ, όταν υποσχέθηκε να «πάρει πίσω» τη χώρα που όπως υποστήριξε αντιμετωπίζει προβλήματα εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και έλλειψης πολιτικής ηγεσίας.
Το 2012, το ποσοστό του τότε υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ είχε αυξηθεί κατά περίπου 5 εκατοστιαίες μονάδες σε μια δημοσκόπηση της Ipsos αμέσως μετά το συνέδριο του GOP.
Η τελευταία φορά που ο Τραμπ καταλάμβανε σχεδόν ίσο ποσοστό προθέσεων ψήφου με την Κλίντον ήταν τον Μάιο, όταν αποσύρθηκαν οι δύο βασικοί του αντίπαλοι στην κούρσα για το χρίσμα.
Η δημοσκόπηση της Ipsos έγινε στην αγγλική γλώσσα και στις πενήντα πολιτείες, σε δείγμα 1.036 Αμερικανών.
«Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κρατήσουμε μακριά από τις ΗΠΑ την τρομοκρατία», δήλωσε ο Τραμπ
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την ένοπλη επίθεση στο Μόναχο στην οποία βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν μακριά από την χώρα την τρομοκρατία.
«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η άνοδος της τρομοκρατίας απειλεί τον τρόπο ζωής όλων των πολιτισμένων ανθρώπων και πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την κρατήσουμε μακριά από την επικράτεια μας», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον Τιμ Κέιν για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου 
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι επέλεξε τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: