Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Ξαναχτύπησε η Σία – Δείτε τι είπε…

Σε μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκτενές κείμενο σχετικά με την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών, Jo Cox, από οπαδό της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρεώνει τις ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς...
όπως λέει “Ο δολοφόνος της αντιπροσωπεύει τον εφιάλτη που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μέσα από τις πολιτικές της. Έναν εφιάλτη μισαλλοδοξίας, φανατισμού και ρατσισμού.”
Ολόκληρη η δήλωση, της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου:
Μία μέρα μετά, η Βρετανία και ο κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος πολίτης στέκουν παγωμένοι απέναντι στην δολοφονία της βουλευτού των εργατικών Jo Cox από άγγλο ακροδεξιό. Η θλίψη, η καταδίκη και ο αποτροπιασμός μοιάζουν αυτονόητα μπροστά σε μια τέτοια πράξη τυφλού μίσους. Ταυτόχρονα όμως καλούμαστε να αναλογιστούμε τους λόγους της δολοφονίας και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή συνέβη.
Διότι η Jo Cox δεν υπήρξε μόνο μια προοδευτική βουλευτής αλλά και μια ενεργή υποστηρίκτρια των προσφύγων με έμπρακτες πρωτοβουλίες. Υπήρξε από τους πλέον δραστηριοποιημένους βουλευτές σε πρωτοβουλίες υπέρ των θυμάτων του πολέμου στη Συρία και ήταν πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Φίλων της Συρίας του βρετανικού κοινοβουλίου, δίνοντας μάλιστα πολιτική μάχη για να αποδεχτεί η Βρετανία στο έδαφός της 3.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία.
Η Jo Cox υπήρξε κομμάτι μιας πολιτικής που οραματιζόταν μια διαφορετική προσέγγιση στο προσφυγικό ζήτημα και μια διαφορετική Ευρώπη. Ο δολοφόνος της αντιπροσωπεύει τον εφιάλτη που η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μέσα από τις πολιτικές της. Έναν εφιάλτη μισαλλοδοξίας, φανατισμού και ρατσισμού. Μια κοινή μοίρα που αφορά το σύνολο της Ευρώπης με την ακροδεξιά να μεγεθύνεται στα κοινοβούλια, τους δρόμους, τις κερκίδες των γηπέδων.
Τόσο στην πολιτική όσο και στην καθημερινότητα. Η Ευρώπη, που επιβάλει κανόνες λιτότητας με τιμωριτικό πνεύμα, που κλείνει τα σύνορα και που αδιαφορεί για τον πόνο και τη δυστυχία, η ίδια αυτοϋπονομεύεται ενισχύοντας αυτούς που την αμφισβητούν. Η Ευρώπη πρέπει να προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο τους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά της, αλλά και να δει με διαφορετικό τρόπο τον ίδιο της τον εαυτό. Αλλιώς, περιστατικά σαν συγκεκριμένο δεν θα αποτελούν εξαίρεση.

Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε τις ευθύνες μας και ταυτόχρονα να ακολουθήσουμε το μήνυμα του συζύγου της Jo Cox, Brendan, και να «να πολεμήσουμε το μίσος που την σκότωσε». Το οφείλουμε στην μνήμη του κάθε αγωνιζόμενου πολίτη και το οφείλουμε στους εαυτούς μας.”
http://www.lykavitos.gr/archives/414138

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τη δολοφονία της Cox ευθύνονται οι πολιτικές της ΕΕ.
Για το αιματοκύλισμα στο αεροδρόμιο του Βελγίου και το Μπατακλάν ευθύνονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δύσεως.
Για τη στυγερή δολοφονία, τεμαχισμό και βρασμό ενός παιδιού ευθύνεται η οικονομική κρίση.
Για τον βιασμό και τον λυσσαλέο ξυλοδαρμό της Μυρτούς ευθύνονται η σεξουαλική στέρηση και η κουλτούρα των Πακιστανών.
Για τους δολοφονηθέντες της Marfin ευθύνονται ο Βγενόπουλος και το ανάλγητο καπιταλιστικό κεφάλαιο.
Η εμμονή της Αριστεράς να μεταθέτει την ευθύνη των εγκλημάτων σ' έναν αφηρημένο και συλλογικό δράστη, ο οποίος σίγουρα δεν είναι ο φυσικός αυτουργός, είναι ενδεικτική του ήθους της. Είναι η δημόσια ομολογία της ότι στηρίζει την τρομοκρατία προκειμένου να ικανοποιηθούν τα διεστραμμένα ιδεώδη της.