Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΥΣ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»! Η κυβερνητική στρατηγική και ο τρόμος για την «οργή λαού» των αγανακτισμένων!

Ολόκληρο στρατηγικό σχεδιασμό βλέπουν έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές πίσω από την ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στο κίνημα «Παραιτηθείτε».

Όπως σημειώνουν ο στόχος είναι διπλός. Από την μία να απαξιώσει το συγκεκριμένο κίνημα και να αποδυναμώσει την...
όποια δυναμική θα μπορούσε να έχει η αντικυβερνητική συγκέντρωση που διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος.

Κατά δεύτερον να αναδείξουν το συγκεκριμένο κίνημα ως το κυρίαρχο αλλά πλήρως απαξιωμένο και περιορισμένο τμήμα του λαού - όπως ευελπιστούν – που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. Έτσι πιστεύουν στο Μαξίμου ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν το κύμα αγανάκτησης που καταλαμβάνει όλο και περισσότερους πολίτες – ακόμα και ψηφοφόρους τους – που αισθάνονται προδομένοι από τα κυβερνητικά ψέματα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Τους πολίτες αυτούς τους αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές στις περιοδείες τους στην περιφέρεια. Τελευταία παραδείγματα το άγριο κράξιμο στον κ. Κατρούγκαλο χθες και σήμερα στον κ. Πολάκη στην Κρήτη.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε του ΚΚΕ που κάνει λόγο για «κάλπικο καβγά» γύρω από την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε»:
«Είναι φανερό ότι η ίδια η κυβέρνηση, μέσω των δηλώσεων διαφόρων στελεχών της, συνειδητά διαφημίζει την πρωτοβουλία ‘Παραιτηθείτε’», σχολιάζει ο Περισσός. Όπως υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, οι λόγοι είναι προφανείς: «Αφ’ ενός επιλέγει να αντιπαρατεθεί με έναν εύκολο αντίπαλο, ίδιας στρατηγικής στόχευσης, που από κοινού έχουν συνυπογράψει το 3ο μνημόνιο και ορκίζονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ, σ’ έναν κάλπικο καβγά. Αφ’ ετέρου θέλει να εμφανίσει ότι δήθεν η μόνη διαμαρτυρία στην κυβερνητική πολιτική γίνεται από αυτές τις δυνάμεις και όχι από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο καθημερινά αντιπαρατίθεται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα»!
Αλλαγή ώρας
Στο μεταξύ σε αλλαγή της ώρας για την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη προχώρησαν οι διοργανωτές λόγω της στάσης εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό.
Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, «παρά το αίτημά μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η στάση εργασίας των Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ η οποία ανακοινώθηκε ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ, δεν είχαμε μέχρι τώρα καμιά επίσημη απάντηση από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα. Αποφασίσαμε λοιπόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και για την ασφαλή μεταφορά τους από και προς την πλατεία Συντάγματος με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταφέρουμε την ώρα της συγκέντρωσης για λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18:30 μ.μ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: