Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Νέες αυταπάτες στον δρόμο για την Κόλαση


Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι από την μία βάζουν υπερβολικούς φόρους και από την άλλη πιστεύουν ότι σε όλη την Οικουμένη οι επενδυτές δεν έχουν άλλη έννοια από το να έρθουν και να βάλουν τα ωραία τους λεφτά στην Ελλάδα.
Το τρομαχτικό είναι ότι πραγματικά το πιστεύουν…

Μας λένε ότι ο σκοπός τους είναι να φορολογήσουν τους πλούσιους και να...

στηρίξουν έτσι τους αδύναμους, τους μη προνομιούχους. Ένα καλό ερώτημα είναι ποιους τελικά θεωρούν πλούσιους. Αυτούς που βγάζουν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ, πάνω από 50.000 ή πάνω από 20.000;
Σε μία χώρα που οι πλούσιοι έχουν τρόπους να μην πληρώνουν φόρους, μεταφέροντας την έδρα των επιχειρήσεών τους στο εξωτερικό ή ακόμη και αναστέλλοντας προσωρινά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, εκείνοι που μένουν στο τέλος για να πληρώσουν τον λογαριασμό είναι όσοι δεν έχουν τρόπο να δραπετεύσουν. Δηλαδή εκείνοι τους οποίους δήθεν υπερασπίζεται η κυβέρνηση.
Η χώρα κινδυνεύει να σκάσει σαν καρπούζι λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης. Όσοι περιμένουν αυτή την στιγμή για να νιώσουν ότι δικαιώνονται πολιτικά είναι ηλίθιοι. Η καταστροφή που θα βιώσουμε όλοι μας θα είναι δίχως προηγούμενο. Δεν υπάρχει πάτος σε αυτό το βαρέλι!
Δυο είναι οι πιθανές λύσεις.
Είτε η κυβέρνηση να κατέβει από το λεωφορείο της αλαζονείας και να ξεκινήσει διάλογο για ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση ή να παραιτηθεί.
Δυστυχώς, δεν πρόκειται να κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο! Το διάλογο τον αντιλαμβάνονται με έναν στρεβλό τρόπο και η παραίτηση δεν περνάει καν από το μυαλό τους. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πιούμε αυτό το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα…
Αν κάποιος μας υποδείξει μία χώρα που οι πολίτες να υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τόσους πολλούς φόρους και η χώρα αυτή να οδηγήθηκε σε ανάπτυξη, τότε θα αναθεωρήσουμε. Αλλά δεν θα βρει!  Αυτό που πραγματικά  μας περιμένει δεν είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας, αλλά  μεγαλύτερη ύφεση, περισσότερη φτώχεια και .. περισσότεροι φόροι. Με άλλα λόγια, τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας! Το κακό είναι ότι μέχρι σήμερα ο κ. Τσίπρας δεν έχει επιβεβαιωθεί σε μία πρόβλεψή του…
Δεν είναι το ζητούμενο να πέσει ο κ. Τσίπρας και να έχουμε μία κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό είναι να έχει μία αποτελεσματική και χρήσιμη κυβέρνηση. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση. Να αντιληφθεί ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι αδιέξοδος. Και να το αντιληφθεί γρήγορα κι όχι όταν θα έχει υποστεί η Οικονομία μία ακόμη  ζημία. Διότι νέο μνημόνιο σε καθεστώς ευρώ  δεν θα υπάρξει. Το επόμενο μνημόνιο θα είναι εκείνο της δραχμής.
Πιστεύουν ότι θα κατορθώσουν να αλλάξουν το κλίμα στην Οικονομία με την προσθήκη νέων προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν είναι, όμως, όλα τα πράγματα θέμα επικοινωνίας. Με το να κάνουν δύο ή τρεις ακόμη μετεγγραφές από άλλα πολιτικά στρατόπεδα δεν θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας. Ούτε και της κυβέρνησης. 
Εκείνο που πραγματικά χρειάζεται είναι να αλλάξουν πολιτική, να μειώσουν τους φόρους και τις κρατικές δαπάνες. Κι ο ίδιος ο… Θεός να κατέβει, δεν μπορεί να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες των σημερινών επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: