Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Βουλή: Η κόκκινη ραψωδία των δακρύων



Σε φανερή αμηχανία ήρθαν χθες οι βουλευτές της συμπολίτευσης κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συνεδρίασης της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο, με τα φώτα πλέον να στρέφονται στην μάχη των αρχηγών. 

Όσοι, πάντως, παρέλασαν χθες από το βήμα της Ολομέλειας «ανακάλυψαν» μια νέα μορφή …αντίδρασης, προκειμένου να υπερασπιστούν τις διατάξεις του νομοθετήματος...


Μερικοί απλά έκαναν το άσπρο - μαύρο, ενώ άλλοι περιορίστηκαν σε μοιρολόγια, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι σήμερα το απόγευμα θα υπερψηφίσουν για να μην εξαϋλωθεί η «πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά». Από την άλλη, η αντιπολίτευση με ατάκες – μαχαιριές φρόντισε να υπενθυμίσει τις υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ, τις κατηγορίες περί «γερμανοτσολιάδων», αλλά και την πάσης φύσεως παροχολογία, η οποία έχει πλέον έχει κάνει …φτερά.  Ενδεικτικό είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του Eurogroup της Τρίτης.
Την αυτοσυγκράτηση του κ. Τσακαλώτου δεν συμμερίστηκαν ορισμένοι βουλευτές και Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πλέον (εμφανώς) έχουν ξεμείνει από αφήγημα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι οι πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε δικαιολογίες που «ελέγχονται», ενώ άλλοι έφτασαν στο σημείο να πανηγυρίσουν!  Για παράδειγμα η Κατερίνα Ιγγλέζη μίλησε για «πολιτική νίκη, καθώς η κυβέρνηση ακυρώνει τους νόμους ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ», ενώ ο Δημήτρης Δημητριάδης υποστήριξε ότι εισπράττει κλίμα αυτοπεποίθησης από τους πολίτες με αυτό το νομοσχέδιο! Μάλιστα, υπογράμμισε ότι νιώθει υπερήφανος!
Από τα «highlight» του διημέρου σίγουρα θα είναι η ομιλία της βουλευτή Έφης Σαλτάρη. Τι είπε; Ότι «Ο ΣΥΝ καταψήφισε το 1997 το μέτρο του ΕΚΑΣ γιατί λειτούργησε ως ελεημοσύνη προς του χαμηλοσυνταξιούχους δεν έλυνε πρόβλημα εισφοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά με προεκλογικούς όρους»! Να θυμίσουμε, εξάλλου, ότι την Παρασκευή έλαβε χώρα και η «συγκινητική» ομιλία …θρήνου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Δημαρά, ο οποίος βέβαια θα ψηφίσει «ναι σε όλα». Και το αν μη τι άλλο πρωτόγνωρο σκηνικό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης που ισχυρίστηκε ότι θα …κλάψει, αν πουληθεί έστω μια μετοχή της ΔΕΗ!

Στην …γωνία περίμενε η αντιπολίτευση

Σαν έτοιμη από καιρό η αντιπολίτευση φρόντισε να …τρολλάρει τους βουλευτές και Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και ο συνήθως πράος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης μίλησε σε σκληρό ύφος λέγοντας: «Φάτε λοιπόν σήμερα τους λωτούς σας και ψηφίστε όσα καταγγέλλατε προηγουμένως. Κινηθείτε εσείς ως γερμανοτσολιάδες»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάκης Βορίδης πήραν την σκυτάλη. «Πολλοί Βουλευτές σας δηλώνουν στρυμωγμένοι. Διαμορφώνεται το σαββατοκύριακο αυτό, ο ΗΟΜΟ SYRIZEOYS KLAPSIKOYS», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ομόλογός του της ΝΔ προσέθεσε: «Όμως για τα 5,6 δισ. ο Τσάβες της Μεσογείου, ο οραματιστής του Τσε Γκεβάρα, ο κομπανιέρος του Μαδούρο, ο κληρονόμος του Άρη Βελουχιώτη, ο αριστερός πρωθυπουργός τα έδωσε όλα».
Από κοντά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος υπογράμμισε με νόημα: «Ο  τίτλος του νομοσχεδίου σας έπρεπε να είναι: «το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων». Τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεμήνυσε προς κάθε …ενδιαφερόμενο πως «με την νοοτροπία  της κυβέρνηση, το στυλ αυταρχισμού, μονομέρειας δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εθνικής υπέρβασης».

Του Αλέξανδρου Διαμάντη
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: