Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το σπαρακτικό «Αντίο» της Ελληνίδας μάνας που έριξε το διαδίκτυο: «Στο καλό παιδί μου… Συγγνώμη, έσφαλα»


Η δημοσίευση της στο facebook πήρε πάνω από 2.500 likes.

Αφορμή στάθηκε η μετανάστευση του αγαπημένου της γιου στο εξωτερικό, για να ξεσπάσει η Ελληνίδα μάνα για την κατάσταση της χώρας. 
Η δημοσίευση που έκανε κατά του κράτους, το οποίο έκανε τον γιο της να αφήσει την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον, «μοιράστηκε» πάρα πολλές φορές στο facebook, καθώς μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων μπορεί να νιώσει τον πόνο της.
Διαβάστε το post:


ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΜΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΧΤΩ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ. ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ . ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

8,6 χιλ.



Σχόλιο: Stavros Papantoniou
Έχει γίνει σήμερα viral με χιλιάδες κοινοποιήσεις μία φωτογραφία όπου μία μάνα χαιρετάει τον γιο της στο αεροδρόμιο και εύχεται επί λέξει "να ψοφήσουν οι πούστηδες πολιτικοί" που έδιωξαν το παιδί της.
Από ότι φαίνεται τα χρόνια της μιζέριας και της κρίσης δεν μας έμαθαν τίποτα. Αυτή η χυδαιότητα (και γελοιότητα μαζί) να εύχεσαι δημοσίως να πεθάνει κάποιος άλλος άνθρωπος που στο κάτω- κάτω τον ψήφισες ή εσύ ή ο διπλανός σου ή ο συγγενής σου και εν πάση περιπτώσει δεν κατέλαβε με την βία την εξουσία , αλλά ψηφίστηκε, όπως γίνεται με όλες τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να επιβραβεύεται, αλλά αντίθετα να θεωρείται υποκίνηση βίας και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
Αυτή η νοοτροπία της μετάθεσης ευθυνών και του κυνηγιού φαντασμάτων που δεν υπάρχουν παρά μόνο στο μυαλό των Ελλήνων, έφερε την Ελλάδα να έχει το ρεκόρ τεσσάρων μνημονίων.
Χιλιάδες Έλληνες και νέοι επιστήμονες έφυγαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, όπως είχαν φύγει χιλιάδες και τον προηγούμενο αιώνα σε δύο - πολύ μεγαλύτερα από το σημερινό- μεταναστευτικά κύματα προς ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία. Ο καθένας κάνει για τον εαυτό του και την οικογένεια του το καλύτερο δυνατό και είναι θεμιτό, αλλά αλλοίμονο, αν κάθε ένας που αντιμετωπίζει ένα προσωπικό - οικογενειακό πρόβλημα άρχιζε να ρίχνει κατάρες να πεθάνουν όλοι οι υπόλοιποι. 
Αυτό δεν είναι κοινωνία, είναι ζούγκλα.

1 σχόλιο:

ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΙΛΙΑ.Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ.ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΟΓΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ. ΟΙ ΥΜΕΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΕΡΕΤΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ.ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣΕΣ ΟΠΩΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ