Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ σε ΜΠΟΥΤΑΡΗ: Είσαι το… δεκανίκι της κυβέρνησης

Άναψαν για τα καλά τα αίματα ανάμεσα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα με τον δεύτερο να περνάει στην αντεπίθεση με αφορμή τη δήλωση του πρώτου για το προσφυγικό.

Σε δήλωση του ο Γιάννης Μπουτάρης είχε πει χαρακτηριστικά:
«τώρα τελευταία, ο περιφερειάρχης φαίνεται να ποντάρει μικροπολιτικά στη ξενοφοβία»
Αυτό ήταν αρκετό ώστε να περάσει στην αντεπίθεση ο Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτηρίζοντας το δήμαρχο: «δεκανίκι της κυβέρνησης», από την στιγμή που, όπως εξήγησε, η Περιφέρεια έχει επιβαρυνθεί υπερβολικά από την παρουσία των προσφύγων, με την αρωγή της κυβέρνησης να λείπει προκλητικά.
«Θεωρώ απολύτως λογικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει δεκανίκια για την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού και την κατάλυση κάθε έννοιας νόμου και τάξης στην Ειδομένη. Να ψάχνει δεκανίκια για να δικαιολογήσει για ποιο λόγο φόρτωσε όλο το βάρος του προσφυγικού σε μια Περιφέρεια, για ποιο λόγο δεν προχωρά στον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, που της ζητάμε εδώ και μήνες, μεταφέροντας απλώς την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη. Το παράλογο είναι ότι ορισμένοι δέχονται να παίξουν αυτό τον άχαρο ρόλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: