Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις με την Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο

Την σημασία που έχει η προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων στη προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση 

επισήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής...
στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, στο Καβούρι.
Αφού σημείωσε το σημαντικό ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από τη Ρωσία  για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η ΝΔ, «ως το κατεξοχήν μεγάλο φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα υπήρξε και παραμένει ανέκαθεν υπέρμαχος των αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων» και «χαιρόμαστε», πρόσθεσε, «που έστω με μια καθυστέρηση, η κυβέρνηση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση». 
«Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται χωρίς σημαντικές ξένες επενδύσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, καλωσορίζοντας το ενδιαφέρον του Ρώσου Προέδρου και της ρωσικής αποστολής για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών που, όπως τόνισε,  «μπορούν να πάνε πολύ παραπέρα από το επίπεδο του τουρισμού». Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει διακομματική συμφωνία πως οι σχέσεις με Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο, ενώ σημείωσε και το γεγονός ότι ως κυβέρνηση, από το 2004 ως το 2009, η ΝΔ έκανε πολλά πράγματα για να προωθήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις». 
Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Ρωσία στις γεωπολιτικές εξελίξεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην βοήθεια που μπορεί να παράσχει στην προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. «Υπάρχει μια κινητικότητα που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά φυσικά ακόμα τα δύσκολα είναι μπροστά μας», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε πολύ επιτυχή και πολύ ουσιαστική την επίσκεψη στη χώρα μας υπογραμμίζοντας ότι συμφωνήσαμε για πολλά πράγματα στις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό και ότι έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την προσωπική γνωριμία με τον Πρόεδρο της ΝΔ, καθώς και την ελπίδα πως οι εκπρόσωποι της ΝΔ στη Βουλή «θα υποστηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες».

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: