Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Έρχεται φοροκαταιγίδα παρά τα WikiLeaks! Τα «βρήκαν» Μέρκελ – Λαγκάρντ αγνοώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Στον απόηχο των διαρροών του Wikileaks η Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε με την Ανγκελα Μέρκελ στο γραφείο της γερμανίδας καγκελαρίου στο Βερολίνο, ενώ στη συναντηση αυτή μετείχε και ο Πολ Τόμσεν.

Οι δύο κυρίες συμφώνησαν στην παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα χωρίς...
καμία δεύτερη σκέψη, βάζοντας ουσιαστικά στη γωνία τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τις αποκαλύψεις του WikiLeaks. 
Είναι πλέον φανερό ότι τέτοιου είδους «εκβιασμοί» δεν περνάνε σε διεθνές επίπεδο, όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές και μάλλον η όλη υπόθεση αφορά το ακροατήριο του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας ενόψει των πολύ δύσκολων μέτρων που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Άλλωστε τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για φοροκαταιγίδα που έρχεται και αναμένεται να πλήξη τους πάντες. 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει το Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην αμόλυβδη κατά 1 ευρώ ανά 10 λίτρα, ενώ αύξηση αναμένεται και στα τέλη ταξινόμησης, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν αυτή θα αφορά μόνο τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα ή και τα μεσαίου και μικρού, που είναι και τα εμπορικότερα.
Στα σενάρια της φοροκαταιγίδας περιλαμβάνεται η αύξηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο για βιομηχανική χρήση, κάτι που αυξάνει το κόστος παραγωγής και ενδεχομένως να μετακυληθεί στις τιμές των προϊόντων. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει αύξηση στα τέλη κινητής τηλεφωνίας αλλά και αν επιβληθεί τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση, το οποίο ίσως απορροφηθεί από τις αντίστοιχες εταιρίες.

Οι δανειστές είναι κάθετα αντίθετοι στην επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, ενώ παραμένει άγνωστο ένα θα υπάρξει αύξηση στον ΕΦΚ στην υγραεριοκίνηση.

Η συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ

Στην εκτίμηση ότι έχει γίνει πρόοδος αλλά «δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε», συμφώνησαν Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Βερολίνο.
«Μιλήσαμε για την Ελλάδα. Θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ήδη συμμετέχει στις συζητήσεις», τόνισε η καγκελάριος. «Θέλουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και οι τέσσερις θεσμοί να συνεχίσουν μαζί», προσέθεσε
Αναφορικά με το κούρεμα χρέους η κ. Μέρκελ επεσήμανε:«Στην ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους, δεν είναι νόμιμο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους και γι’ αυτό υπάρχουν διάφορα εργαλεία», είπε.

«Είμαστε σε καλό μονοπάτι αλλά όχι εκεί που θέλουμε». Με αυτή την ατάκα πήρε το νήμα η Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση που σημείωνε τη θέση του Γ. Σταθάκη ότι πρέπει να υπάρχει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα χρέους για να έρθουν επενδύσεις, «οι ελληνικές αρχές ενδιαφέρονται να προσελκύσουν ενδιαφέρον μακροπρόθεσμων επενδυτών και αυτό είναι το θέμα».

«Δουλεύουμε μαζί, είχαμε καλή συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε. Χρειάζονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά και βοήθεια στο χρέος», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: